Film ABD yapımı olup 1940 yılında çekilmiştir ve ABD yapımıdır. Filmin senaryosu Nunnally Johnson'a aittir. Yönetmenliğini ise Jon Ford yapmıştır. Film John Steinbeck'in 1939 yılında yılında yazdığı romanla aynı adı taşımaktadır.

Film ABD yapımı olup 1940 yılında çekilmiştir. ve ABD yapımıdır. Filmin senaryosu Nunnally Johnson'a aittir. Yönetmenliğini ise Jon Ford yapmıştır. Film John Steinbeck'in 1939 yılında yılında yazdığı romanla aynı adı taşımaktadır.

Film, kitapta olduğu gibi Amerika'nın Büyük Ekonomik Buhran zamanında bir ailenin göç hikayesini konu alıyor. Yaşadıkları büyük kuraklığın yanında Büyük şirketlerin ve bankaların hüküm sürdüğü yıllarda yaşadıkları evlerindne ayrılmak zorunda olan Oklahomalı ailenin Kaliforniya'ya doğru göç etmesiyle başlıyor hikaye. Dönemin zorlu şartlarını, açlıkla mücadeleyi ve aidiyetsizliği tüm gerçekliği ile aktaran film, az maaşa işçi çalıştıran büyük şirketlerin varlığını ve sefalet içerisinde yaşayan insanları aile üzerinden gözler önüne seriyor.

Kitap ve dolayısıyla film, 1930'lu yılların Amerika'sını ekonomik, kültürel ve sosyolojik açıdan anlamak adına büyük bir kaynak niteliğinde. İşçilerin tek odalı yerlerde kalmasını, kuşakların bir arada yaşamasını, besinlerinin ucuz ürünler olmasını, günlük kazanmalarını, işçiler arasında yaş ayrımının olmamasını, kural ve kanunların şirketler tarafından nasıl konulduğunu kitap ve film sayesinde dönemin şartlarında görebiliyor izleyici ve okuyucu.

Eserde devletin pasif, şirketlerin güçlü olduğunu her sahnede hissedebiliyor izleyici. Kurallar ve kanunlar şirketlerin isteğine göre belirleniyor. İşçi haklarını koruyan bir sistemin olmaması şirketleri daha çok güçlü kılıyor. Ucuz maaşa fazla işçi çalıştırarak kendi işlerini yaptırmaları, buna karşı gelen işçilerin grevlerini nasıl kontrol ettiklerini filmde fazlasıyla her aşamasını görülüyor.

Filmin kitaba sadık kaldığını çok fazla farkın olmadığını belirterek döneme ışık tutması açısından film ve kitap tavsiye edilir.