Beşiktaş’ta kaç farklı ülkenin oyuncusu forma giydi? Beşiktaş’ta kaç farklı ülkenin oyuncusu forma giydi?

Sosyal medyada ürünü elinde kalan bir çiftçinin “Keşke ekmeseydim, üretmeseydim, alın teri dökmeseydim de kara para aklasaydım” isyanı gündem oldu.  Çiftçiler ürünlerinin tarlada kalmasından dolayı isyan ederken, tüketiciden de market raflarındaki fahiş fiyatlara tepki geliyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin yaşadıkları problemlere ilişkin TV Nota’ya özel açıklamalarda bulundu.

“BU YIL BÜTÜN SEBZE MEYVELERDE SORUN YAŞANIYOR”

Gürer, çiftçinin neredeyse her üründe sıkıntı yaşadığını belirterek “Domates, biber, patates, patlıcan, üzüm, kavun karpuz neredeyse bu yıl tarladaki bütün sebze meyvelerde sorun yaşanıyor” ifadelerini kaydetti.

"KAMUCU ANLAYIŞ DEVREYE SOKULABİLİRDİ"

Girdi maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Gürer, “Tüccar fiyatı baskılayınca ürünler tarlada kaldı. Bunun nedeni, yönetimsizlik. Tarım ve Orman Bakanlığı müdahale edip süreci doğru yönetebilirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve toprak mahsulleri ofisine kamucu anlayışını devreye soksaydı bu süreç olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

“TÜCCAR FİYATI DENGELEMEK İÇİN TARLADAKİ ÜRÜN ALMIYOR”

Gürer, üreticinin para kazanamadığını kaydederek “Tüketen de pahalıya alıyor. Çünkü tüccar fiyatı dengelemek için tarladaki ürünü gidip de almıyor, böyle olunca raftaki ürünün fiyatı da yüksek oluyor” dedi.

“VATANDAŞ DA PAHALI ÜRÜN ALIYOR”

Vatandaşın ürünleri pahalı almasının nedenlerini sıralayan Gürer, “Yerel ürünler bittikçe pazardaki başka bölgelerden gelen ürünlerin nakliye giderleri mazotun etkisi, mesafe derken fiyata bunlar da ekleniyor. Bu nedenle de vatandaş da pahalı ürün alıyor. Çiftçinin yaşadığı sorunlar tamamen yönetimsizlikten kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: Fatma Nur Vural