Hamas propagandası olarak tepki alan olaya ilişkin eski Ak Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı TV Nota’ya özel açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri tedirginliği Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri tedirginliği

“NETİCEDE BİR DİRENİŞ HAREKETİ”

Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili farklı bir ülkede, dershanede nasıl bir program izletilirse bunun da ona benzer bir durum olduğuna dikkat çeken Çamlı, “Neticede milli mücadele veren bir direniş hareketi. İsmail Haniye seçilmiş ve başbakan olmuş bu sebeple bunun gayet doğal olduğunu düşünüyorum. Ve İsrail'in siyonizmin son yüzyılda yaptıkları tam bir katliam, bunu da tüm dünya takdir ediyor. Sadece yöneticilerde bir sıkıntı var. Yöneticilerin de halkı temsil etmedikleri çok açık. Hatta Amerika'da bile Amerika’nın en meşhur üniversitesinde rektörünü öğrencilere olumlu yaklaştığı için Filistin'de yapılan katliamları kınadığı için görevden aldılar.” diye konuştu.

“BU İNSANLAR BU TOPRAKLARIN İNSANLARI DEĞİL Mİ?”

Konuyu gayet doğal bir süreç olarak değerlendirdiğini belirten Çamlı, “Buna belli bir kesimden neden bu kadar tepki gösteriliyor? Bu insanlar bu toprakların insanları değil mi? Filistin Osmanlı kimliği taşıyor. Böyle bir yere insanların tepki göstermesi, buradaki insanların direnişine en azından şifai bir gösteriş, bir duruş olarak destek verilmesi niye bu kadar acayip karşılanıyor? anlamak mümkün değil.” dedi. 
Çamlı açıklamalarına “Afganistan'da, Pakistan'da, Mısır'da milli mücadeleyi yapan insanların, herhangi bir İslam ülkesinde bir sınıfta, derste Mustafa Kemal Atatürk’ü veya onun arkadaşlarını o sınıfta bir tanıtım yaptığında biz bunu göğsümüz gururlanarak mı anlatırız? Tanıtımı yapıldı, onların durumu pozisyonu, duruşları anlatıldı diye mi yorumlarız?  Yoksa kendi ülkesinde Yunan ile mücadelesine, teröristle mücadelesine propaganda mı deriz? Konu bu kadar açık ve nettir. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan her insanın böyle düşünmek mecburiyeti vardır. Bu toprağın insanı olmanın verdiği bir mecburiyettir.” diyerek devam etti.

Muhabir: Gizem Çoban