Etkinlikte, nöroloji uzmanları tarafından yapılan masa sohbetleri ile Parkinson hastalığı hakkında katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Ayrıca, yutma güçlüğü, bilişsel değişiklikler ve hareket sistemi sorunlarına yönelik rehabilitasyon yöntemleri fizyoterapi uzmanları tarafından katılımcılara sunuldu. Egzersizin hastalığın tedavisindeki kritik rolü üzerinde duruldu ve katılımcılara uygulamalı egzersiz eğitimleri verildi.

ERKEN TANISI VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLA YAŞAM KALİTESİ ARTIRILABİLİR

Etkinlikte, erken tanı ve multidisipliner tedavi yaklaşımının Parkinson hastalarının yaşam kalitesini korumada önemli olduğu vurgulandı. Düzenli nörolojik kontroller, sağlıklı yaşam tarzı ve destekleyici tedavi yöntemleriyle hastalığın seyrinde önemli farklar yaratılabileceği ifade edildi.

BAŞKAN TOKÇAER: BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA SERGİLEDİK

Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, etkinliğe katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Ayrıca, etkinliğe katılan sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarına da minnettarlığını belirtti.

Tokçaer, Parkinson hastalığı ve hareket bozuklukları ile ilgili doğru bilgiye derneklerinin internet sayfasından ulaşılabileceğini belirterek, "Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik, yerel yönetimler ve hastalık dernekleri arasındaki güçlü dayanışmanın bir örneğidir. Parkinson'la yaşayan bireylerin yalnız olmadığını bir kez daha göstermiş olduk." dedi.

Kaynak: ANKA