SÜREKLİ YORGUNLUK HİSSİ
Şeker tüketimi abartıldığında, pankreas sürekli mesai yapar. Bu da hem pankreası yorar hem de vücudumuzdaki diğer hücreleri hücreleri yorar. Bu durumda vücudumuz alarm verek yorgunluk hissiyatı oluşur.
CİLT KURULUĞU
Vücudumuz sadece suyla değil, aynı zamanda doğru besinlere de ihtiyaç duyar. Aşırı şeker tüketimi, cildin nem dengesini bozarak kurumasına neden olabilir. Bu nedenle, şekerin tüketim miktarına dikkat etmek cilt sağlığı için de oldukça önemlidir.
YARALAR YAVAŞ İYİLEŞMESİ
Kan şekerinin aniden yükselmesi, damarlarda hasara yol açarak sertleşmelerine ve esnekliklerini kaybetmelerine sebep olur. Böyle bir durumda, kan dolaşımı yavaşlar ve damarlarda tıkanıklık riskinin artmasına yol açabilir. Oluşan yaralar, yüksek kan şekeri nedeniyle yeterince kan alamadığı için iyileşmekte zorlanır ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
SÜREKLİ SUSUZLUK HİSSİ
Aşırı şeker tüketimi, vücutta su tutma sorunlarına yol açarak dehidrasyona davetiye çıkarır. Şeker, böbrekleri daha fazla çalıştırarak vücuttan su atımını hızlandırır. Böyle bir durumda, sürekli susama hissi ve ağız kuruluğu hissedebiliriz.
KONSANTRASYON ZORLUĞU
Şeker seviyeleri çok fazla yükseldiğinde, beyin enerjiye ulaşmakta zorlanır ve yavaş çalışmaya başlar. Bu da düşünme, öğrenmeyi zorlaştırarak konsantrasyonumuzu olumsuz etkiler.