Diş fırçalama kadar önemli olan diş ipi, dişler arasındaki gıda kalıntılarının ve plak birikiminin giderilmesinde etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor.
Diş hekimi Ersin Yörük, çocuklarda diş ipi kullanımının önemine dikkat çekerek, “Fırçalama, dişlerin ön, arka ve çiğneme yüzeylerini temizlerken, diş arası bölgelerde biriken plak ve kalıntılar ancak diş ipiyle temizlenebilir. Bu alanlar, çürük ve diş eti iltihabı açısından risk taşır” dedi.
"DİŞ İPİ KULLANIMINDA EBEVEYNLERİN REHBERLİĞİ ÖNEMLİ"
Yörük, diş ipi kullanımına erken yaşta başlanmasının, çocuklarda kalıcı bir alışkanlık gelişmesine yardımcı olacağını ifade ederek, “Genellikle çocuklarda dişlerin temas etmeye başladığı 4-5 yaşlarından itibaren diş ipi kullanılmaya başlanabilir. Bu süreçte ebeveynlerin rehberliği önemlidir” şeklinde konuştu.
Çocuklar için özel olarak üretilmiş diş ipi aparatlarının kullanımının süreci kolaylaştırdığını belirten Yörük, “Ebeveynler çocuklarına bu alışkanlığı kazandırırken, diş ipinin zarar vermeden, dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğini bilmelidir. Aksi takdirde diş etinde tahriş ve çekilmelere neden olunabilir” uyarısında bulundu.
"ÇOCUKLAR ERKEN YAŞTA DİŞ HEKİMİ İLE TANIŞTIRILMALI"
Düzenli fırçalama, dengeli beslenme ve diş ipi kullanımının bir arada yürütülmesinin sağlıklı ağız yapısının temelini oluşturduğunu belirten Ersin Yörük, çocukların erken yaşta diş hekimiyle tanıştırılmasının da ağız sağlığı konusunda farkındalık kazandırdığını sözlerine ekledi.