Süper Lig’de forma giymiş en iyi Brezilyalı futbolcular Süper Lig’de forma giymiş en iyi Brezilyalı futbolcular

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer konuşma yaptı. Gürer konuşmasında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit ve tahşiş listesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

PORTÖR MUAYENESİ VE GIDA ÜRETİMİ

CHP’li Gürer, gıda üretimi ve gıda güvenliği ile ilgili yasal düzenlemelerle ilgili konuştu. 1930 yılında çıkarılan Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na göre gıda üretimi ve tüketim noktalarında çalışanlar için zorunlu olan portör muayenesi ve akciğer filmi uygulamalarının, 2011 yılında çıkarılan kanun ve 2013 yılında çıkarılan yönetmeliklerle kaldırıldığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın, portör muayenesi ve tetkiklerin artık yapılmayacağına dair açıklama yaptığını söyledi. Gürer, bu durumun işletmelere bırakıldığını sözlerine ekledi.

Gürer açıklamasına şöyle devam etti:

Bugün gıda işletmelerinde, otel ve benzeri kuruluşlarda çalışan yabancı uyruklu kişilerin önemli bir kısmı kayıt dışı çalışıyor,” diyen Gürer, bu kişilerin sağlık denetimlerinin yapılıp yapılmadığını sorguladı. “Eğer bu denetimler yapılmıyorsa, pandemi sürecinde yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, toplu hastalıklara neden olabilecek salgın hastalıkların kapısı açık tutuluyor demektir.

GIDA SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR KONTROL ALTINDA OLMALI

CHP’li Ömer Fethi Gürer TV Nota’ya özel açıklamalarda bulunarak, gıda sektöründe çalışan insanların sağlığının her kesimi doğrudan etkilediğini belirtti.

Gürer, “Gıda sektöründe çalışan insanların sağlıkları düzenli kontrol altında olmalıdır. Sağlıkta oluşacak sorun her kesimi etkiler. Son yıllarda göç ile gelen mültecilerde de buna rastlanıyor. Aynı zamanda ekonomik kriz de sağlıklı yaşamı zorlaştırıyor. Bu nedenle kayıt dışı çalışmanın dahi sınırlayacak sağlık kontrolü geri dönüş olmalıdır.” sözlerini kullandı.

“YOKLUK VE YOKSULLUK HASTALIKLARIN GEREKÇESİ OLARAK TANIMLANABİLİR

“Yokluk ve yoksulluk da hastalıkların bir gerekçesi olarak tanımlanabilir” sözlerini kullanan Gürer, konuşmasına şöyle devam etti:

1930 yılında yürürlükte olan uygulama tekrar getirilmelidir. Sağlıklı bir ürün aldığınızı varsayarak ya da sağlıklı bir ürün size sunulduğunu düşünerek, hiç ummadığınız bir biçimde kendi paranızla bir hastalığı da satın alma olasılığı yüksektir. Fırın gibi, lokanta gibi, restoran gibi umuma açık insanların üretimin içinde olduğu yerleri mutlak suretle düzenlemeler ihtiyaçtır. Ne olacak dememeli; sorun oluşmadan bu süreci doğru yönetmek gerekir.” dedi.

Muhabir: Ayşe İpek Tokdemir