Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalar devam ediyor. Malatya’da depremin izlerini silmek için yoğun çaba harcanıyor.

“MALATYA SINIFTA KALDI”

Malatya’da müteahhitlik yapan Zeynal Çiçek, çevre illerde deprem çalışmalarının daha iyi yönde ilerlediğini söylerken Malatya’nın ise sınıfta kaldığını söyledi. Depremden etkilenen noktaların oldukça yoğun olduğunun altını çizen Çiçek, Malatya’da çalışmalar hızlanmazsa düzelmesinin en az 10 yılı bulacağını belirtti.

32Ff0D3C Cb12 4C79 8Af2 8A35A7F68A91

“Daha kaliteli bir hayat için Almanca öğreniyorlar” “Daha kaliteli bir hayat için Almanca öğreniyorlar”

“YERİNDE DÖNÜŞÜM KISMİ OLARAK DEVAM EDİYOR”

Malatya’da yerinde dönüşümün kısmi olarak sürdüğünü söyleyen Zeynal Çiçek, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un depremin ardından Malatya’ya geldiği zaman yaptığı açıklamasında dere yataklarına, su havzalarına ve tarım alanlarına imar izni vermeyeceklerini söylediğini ancak bu izne uyulmadığını anlattı.

D7437579 Ef69 4C4D A308 Bfb58Df732A2

"KATLİAM GİBİ!"

Müteahhit Çiçek aynı zamanda Malatya'da sağlam zemini olan bölgelere taşıma yapılabilecekken rant uğruna su havzalarının üzerine inşaatların devam etmesini "katliam gibi" sözleri ile eleştirdi.

“KONUTLAR İÇİN ÖDEME YAPILMADI”

Müteahhit Zeynal Çiçek aynı zamaanda yerinde dönüşüm konutlarına henüz ödeme yapılmadığını da söyledi. Çiçek, “Ağır hasarlı bina sayısı çok fazla. Yerinde dönüşüm konutlarına da henüz ödeme yapılmadı. Malatya’nın bu süreçte toparlanması çok zor. Önlem alınmazsa 10 yılda toparlanamayacak” sözlerini kullandı.

Muhabir: Ayşe İpek Tokdemir