Bu yöntem sayesinde kalp rahatsızlıkları, herhangi bir belirti göstermediği safhada bile erken dönemde tespit edilerek ani kalp krizi kaynaklı ölüm ve yaşam kalitesi kayıplarının önüne geçilebilecek.

TIPTA YAPAY ZEKANIN ÖNEMİ SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Demiroğlu Bilim Üniversitesi tarafından 14 Aralık'ta düzenlenen “MediAi'24 Tıpta Yapay Zeka’nın Geleceği” sempozyumuna yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı. Etkinlikte sağlık alanında yapay zekanın geleceği kapsamlı bir şekilde ele alındı.

“YALNIZCA 4 DAKİKADA KALP HASTALIKLARINI TESPİT EDİYOR”

Sempozyumda konuşan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Esad Çekin, kalp hastalıklarının erken teşhisine yönelik yapay zeka destekli yeni teknolojiyi tanıttı. Dr. Çekin, Vektörkardiyografi metodunun yalnızca 4 dakikada uygulandığını belirterek, “Bu yöntem ile kalp hastalıkları hiçbir belirti vermediği aşamada tespit edilebiliyor. Böylece ani kalp krizine bağlı ölümler ve yaşam kalitesindeki düşüşler önlenebilir” ifadelerini kullandı.

“HERKESE UYGULANABİLİYOR”

Cardisio'nun Türkiye distribütörü olan CardiCare şirketinin CEO’su Abdullah Çekin, yöntemin güvenilirliğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Hedefimiz, yapay zeka destekli dijital sağlık teknolojilerini Türkiye ve Türkî Cumhuriyetlere kazandırarak insan hayatına dokunmak. Cardisiography, ağrısız, iğnesiz ve radyasyon gerektirmeyen bir tetkik yöntemi olarak yetişkin hasta grubundaki herkese güvenle uygulanabiliyor. Ayrıca maliyet etkinliği ile de öne çıkıyor.”

SEMPOZYUMA BÜYÜK İLGİ

Sempozyum sonunda organizatör Prof. Dr. Fatih Mehmet Uçar, katkılarından dolayı CardiCare CEO’su Abdullah Çekin’e plaket takdim etti. Etkinlik, sağlık teknolojilerindeki yenilikçi çözümlerin tanıtıldığı ve geleceğe yön veren yaklaşımların paylaşıldığı önemli bir platform olarak büyük beğeni topladı.

Kaynak: anka