1-TABUTTA RÖVAŞATA
Tabutta Rövaşata, Derviş Zaim’in 1996 yılında çektiği ilk filmidir ve 25 yıl öncesine dayanır. Filmin başkahramanı Mahsun Süpertitiz, sokaklarda yaşayan, herhangi bir işte çalışmayan ve bir teknenin başında bulunan bir karakterdir. Aynı zamanda, sokak arkadaşı Sarı ile zaman geçirmektedir. Film, Mahsun ‘un hayatına dair derinlemesine bir inceleme sunmak yerine, onun yaşamının bir kesitine odaklanarak izleyicilere tanıklık ettirir.
2-CENNETİ BEKLERKEN
Cenneti Beklerken filmi, 17. yüzyılda İstanbul'da yaşayan minyatür sanatçısı Eflatun'un öyküsünü ele alıyor. Bir gün, bir Osmanlı konağında bulunduğu sırada, Danyal adındaki isyancı bir şehzadenin uzak bir bölgede yakalandığını ve idam edilmek üzere olduğunu öğrenir. İdam öncesinde, Eflatun'dan şehzadenin Batı tarzında bir portresini yapması istenir. Bu talep üzerine Eflatun, kendisine verilen bir grup adamla İstanbul'dan Anadolu'ya zorlu bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında, tanıştığı Leyla ile birçok macera yaşar. Derviş Zaim'in minyatür sanatını sinemaya yansıtma çabası, Cenneti Beklerken ‘in tarihî derinliğini artıran önemli bir unsurdur. Bu film, tarihe farklı bir bakış açısıyla yaklaşan nadir yapımlardan biridir.
3-FİLLER VE ÇİMEN
Film, 1990'ların sonlarında ortaya çıkan devlet-mafya-istihbarat ilişkisini ele alıyor. Susurluk Kazasının açığa çıkardığı bu iş birliği, filmde cesurca sorgulanarak toplumsal bilincin yeniden canlanmasına katkıda bulunuyor.