1-     Özkan Uğur

Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) grubu üyesi müzisyen Özkan Uğur, 8 Temmuz 2023 tarihinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Kaybıyla ülkeyi hüzne boğan Uğur, müzik grubunun yanı sıra yer aldığı dizi ve sinema filmleriyle sevenleriyle buluştu. 1970’li yıllarda çok sayıda müzik grubunda yer alan Uğur, 80’li yıllardan itibaren Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile çalışmalarına yoğunluk verirken MFÖ grubuyla yıllarca akıllarda yer eden şarkılara imza attı.

2-     Erkin Koray

Anadolu rock müziğin öncülerinden Erkin Koray 7 Ağustos 2023 tarihinde 82 yaşında yaşamını yitirdi. Türk rock müziğinin efsane ismi Koray, yaptığı unutulmaz eserleriyle müzik dünyasına verdiği katkılarla adını altın harflerle yazdırdı. “Estarabim, Cemalim, Köprüden Geçti Gelin” gibi şarkıları kendisi artık aramızda olmasa da sesiyle bizimle yaşamaya devam ediyor.

3-     Tina Turner

Rock’n Roll’un Kraliçesi olarak bilinen Tina Turner, 24 Mayıs 2023 tarihinde hayatını kaybetti. 83 yaşında yaşamını yitiren Turner, 1980’li yılların ses getiren kadın vokalleri arasında yer alıyor. Müzik yaşamına Grammy Ödülü sığdıran Turner, böbrek yetmezliği ve kanser gibi sağlık problemleri nedeniyle hayatını kaybetti.

4-     Metin Uca

Sunucu ve yazar Metin Uca, 17 Kasım 2023 tarihinde 62 yaşında hayatını kaybetti. Mesleğe Anadolu Ajansı’nda 1987 yılında yaptığı muhabirlikle başlayan Uca, uzun yıllar televizyonda programcılık yaptı. Uca, 2002-2011 yılları arasında sunduğu Pasaparola isimli yarışma programıyla uzun yıllar ekranda kalarak başarı yakaladı. Türk televizyonunda bu yarışmayla ününe ün katan başarılı sunucu kaybıyla sevenlerine büyük üzüntü yaşattı.

Hapishane temalı hostel, yoğun ilgi görüyor Hapishane temalı hostel, yoğun ilgi görüyor

5-     Nurhan Damcıoğlu

5 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybeden ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu, hayatını kaybetti. Kanto denince akla gelen Damcıoğlu, unutulmaz sahne gösterisiyle de büyük beğeni toplamıştı. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden sanatçı sesi ve gösterileriyle hafızlardaki yerini koruyor.

6-     Matthew Perry

Amerikan televizyonunda 90’lı yılların en başarılı dizilerinden olan Frends dizisinin Chandler Bing’i Matthew Perry. 28 Ekim 2023 tarihinde 54 yaşında hayatını kaybetti. Dizideki başarısıyla ünü artan Perry, bağımlılıkla mücadele verdiği  söyleniyordu. Kaybıyla hayran kitlesini üzüntüye boğan Perry’nin ölümünün 1. yılı da dolmak üzere.

Kaynak: HABER MERKEZİ