Suriye’deki gelişmelere değinen Dervişoğlu, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgedeki terör bağlantılarını kesmek için acil eylem planı uygulanması gerektiğini vurguladı. İYİ Parti’nin "Milli Göç Doktrini" kapsamında, Suriyelilerin insani koşullar gözetilerek ülkelerine dönmesine yönelik ayrıntılı bir planlama yaptığını belirten Dervişoğlu, “Esad gitti, misafirlik bitti. Artık Türkiye'de kalmalarını gerektiren bir durum yok. Bu meseleye ırkçı bir bakış açısıyla değil, demografik yapı ve ekonomik etkiler üzerinden yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"KANUNA AYKIRI VERİLEN VATANDAŞLIKLAR İPTAL EDİLMELİ"

Suriyelilere verilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıklarına ilişkin konuşan Dervişoğlu, kanuna aykırı şekilde verilen vatandaşlıkların iptal edilmesi gerektiğini savundu. “Suriyelilerin Türkiye'de gayrimenkul edinimi yasak. Bu yasağa rağmen verilen vatandaşlıklar da geçersizdir. Bu durum, Atatürk döneminde çıkarılan yasalarla açıkça belirtilmiş. Yasaya aykırı bir kararnameyle yapılan işlemler iptal edilmeli.” dedi.

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 28 BİN LİRA OLMALI"

Asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, Türkiye’nin yüzde 65’inin asgari ücretle geçindiğine dikkat çekerek, "Ekonomi kurullarımız, işçi hakları ve işveren dengesi açısından asgari ücretin en az 28 bin lira olması gerektiği hususunda hemfikir. Yüksek enflasyon ve düşen alım gücü nedeniyle yılda bir kez yapılan asgari ücret düzenlemesi yetersiz. Bu düzenlemenin yılda en az iki kez yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

"EMEKLİLERİN TALEPLERİ HAKLI VE YERİNDEDİR"

Emekli sorunlarına da değinen Dervişoğlu, 7 Aralık’ta düzenledikleri Emekliler Kurultayı’nda konunun detaylıca tartışıldığını belirtti. "Emekliye verilen şey bir lütuf değil, primlerle kazanılmış bir haktır. Emeklilerin haklı taleplerinin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Meclis’te Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ı alkışlamasına ilişkin bir soruya Dervişoğlu şu yanıtı verdi:

“Siyasi rakipleriniz doğru bir şey söylediğinde alkışlanmasında bir sakınca yok. TBMM’de anayasal çerçevede temsil edilen bir siyasi partinin mensubu konuşma hakkını kullanıyor. Geçmişte benzer bir şey söylediğimde Milliyetçi Hareket Partisi içinden eleştiriler almıştım ama bu, demokrasiye uygun bir tutumdur.”

Dervişoğlu’nun açıklamaları, siyasi ve ekonomik konulara dair net mesajlar içerdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ