DEM Parti'li Tuncer Bakırhan'dan emekli aylığı teklifi DEM Parti'li Tuncer Bakırhan'dan emekli aylığı teklifi

14 Temmuz 2022'de yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, pet shoplarda kedi ve köpek satışı vitrinde yasaklanarak katalog üzerinden yapılmaya başlandı. Bu düzenlemenin ardından, internet üzerinden yapılan evcil hayvan satışlarında önemli bir artış gözlemlendi. Pet shoplarda vitrinde kedi ve köpek satışı yasaklanmasının ardından, internet üzerinden yapılan evcil hayvan satışları arttı. TV Nota’ya konuşan HAYTAP Başkanı, bu tür satışlarda hayvanların sağlık durumu ve bakımı hakkında yeterli bilgi verilmemesine tepki gösterdi.

TELEGRAM GRUPLARI POPÜLER

İnternet ortamında, özellikle Telegram gibi sosyal medya platformlarında binlerce üyenin bulunduğu gruplarda, fotoğraflı ve videolu reklamlarla satışlar yapılıyor. Fiyatlar genellikle belirtilmiyor, "görüşülür" notu düşülüyor. Telefon görüşmeleri sırasında ise hayvanların fiyatları ve cinsleri hakkında bilgi veriliyor.

17 BİN TL’YE KEDİ

Bir Telegram grubundan ulaşılan ve kedi satın almak isteyen muhabirimize konuşan A.A., şecereli bir British kedinin fiyatının 17 bin lira, şeceresiz olanın ise 12 bin lira olduğunu söyledi. A.A., bakımın evde yapıldığını ve anne ile babanın kendi kedileri olduğunu belirtti.

‘İNSANLAR BARINAKLARDAN HAYVAN ALMIYOR’

HAYTAP Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, TV Nota’ya yaptığı açıklamada, pet shoplarda hayvan satışının azalmadığını, katalog üzerinden satışın yasal olduğunu ancak internet üzerinden izinsiz ve ruhsatsız yapılan satışların arttığını vurguladı. Şenpolat, bu tür satışların hayvanların sağlık durumu ve bakımı hakkında yeterli bilgi sağlamadığını belirterek eleştirilerini dile getirdi. Ayrıca, insanların bu tür satışlarla hayvan barınaklarındaki hayvanları sahiplenmek yerine yüksek fiyatlar ödeyerek cins hayvan almayı tercih ettiğini ifade etti.

Muhabir: Fatma Nur Vural