Fen Edebiyat Fakültesi’nde okuyan ikinci sınıf öğrencisi Eda, kampüsü sevdiğini söylüyor: “Kampüs gerçekten geniş ve güzel. Hele ilkbaharda her yer çiçek açıyor. Ama bazen bir yerden bir yere yürümek uzun sürüyor. Neyse ki arkadaş ortamı iyi, insan bir şekilde alışıyor.”

YEMEKLER İDARELİ, FİYATLAR UYGUN

Yemekhaneden çıkan Mustafa ve Merve gülerek anlatıyor: “Bazı günler yemekleri çok beğenmiyoruz ama fiyatlar uygun, o yüzden devam. Hem bazen gerçekten güzel menüler de çıkıyor.” Genelde öğrenciler yemekhane fiyatlarından memnun ama çeşit konusunda daha iyisinin olabileceğini söylüyorlar.

KÜTÜPHANE GÜZEL AMA YER BULMAK ZOR

Kütüphane, sınav haftalarının vazgeçilmezi. “Sabah erken gitmezsen yer bulamıyorsun,” diyor Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Duygu. Ama ortamın sessizliği ve çalışma alanlarının genişliği öğrencilerin hoşuna gidiyor. “Kafanı dinlemek istiyorsan ideal.”

DERSLERDE YOĞUNLUK VAR, HOCALARLA İLETİŞİM FARKLI

Tıp Fakültesi’nde okuyan Ahmet, bölümler arası farklara değiniyor: “Tıp’ta yoğunluk çok fazla. Hocalar iyi ama bazen bire bir iletişim kurmak zor olabiliyor. Diğer bölümlerde biraz daha rahat olduklarını söylüyor arkadaşlar.”

ULAŞIMDA SIKINTI, BARINMADA ZORLUK

Deprem sonrası Malatya’da barınma konusu hala öğrencilerin gündeminde. “KYK yurtları dolu, ev kiraları da yüksek,” diyor birinci sınıf öğrencisi Buse. Ulaşımda da bazı aksaklıklar var. Kampüse ulaşım sağlayan otobüslerin saatleri ve kalabalıklık zaman zaman öğrencileri zorluyor.

“ZORLUKLARI VAR AMA ALIŞIYORSUN”

Üçüncü sınıfa geçen Emre şöyle özetliyor: “Başta yabancı geliyordu her şey. Ama sonra çevre edinince, yolları öğrenince, hocaları tanıyınca alışıyorsun. Kolay değil, ama burada olmak da güzel bir tecrübe.”

İnönü Üniversitesi, büyük bir şehir üniversitesi olmasa da kendi içinde bir düzeni olan, öğrencilerin hem zorlandığı hem de güzel anılar biriktirdiği bir yer. Öğrencilerin dediği gibi: “Eksikleri var ama bu da bizim üniversitemiz.”

Muhabir: Şenay Güner