İlk duruşması günlerdir devam eden Yenidoğan Çetesi'ne yönelik davada, İstanbul'da birçok bebeğin ölümüne yol açmakla suçlanan 47 sanık yargılanıyor.

Duruşmada savunma yapan hemşire Cansu Akyıldırım, elebaşı Fırat Sarı ile 3 yıl süren bir ilişki yaşadığını belirtti. Diğer bir sanık olan hemşire Çağla Durmuş, Sarı'nın daha fazla kazanç sağlamak amacıyla "Hastayı entübe göster" dediğini açıkladı. Başka bir sanık hemşire ise "Çek fişi gitsin" denilerek bebeklerin nasıl ölüme terk edildiğini ifade etti.

Bakırköy Adliyesi'nin konferans salonunda düzenlenen duruşmada, Fırat Sarı ve İlker Gönen gibi isimlerin de arasında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile 14 tutuksuz sanık ve avukatlar hazır bulundu. Bazı tutuksuz sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

3 GÜN İÇİNDE 13 SANIĞIN İFADESİ ALINDI

Gazeteci Emrullah Erdinç'in bildirdiğine göre, 3 gün içinde 13 sanığın ifadesi alındı ve 34 sanığın ifadesi daha alınması gerekiyor. Bilirkişi raporuna göre, bu çetenin 12 bebeğin ölümüne neden olduğu tespit edilmiş, ancak iddianamede sadece 10 bebek yer alıyor. Mahkeme salonunda ise bu 10 bebekten yalnızca Kaya bebeğin avukatı sorular yöneltiyor. Duruşmaya sadece üç ailenin avukatı katıldı, ancak sanıklar geniş bir avukat grubuyla mahkemeye geldiler.

YAVUZ ENGİN’İN TEHDİT EDİLMESİNİN SEBEBİ OLAN HEMŞİRE DE SAVUNMA YAPACAK

Dördüncü gün duruşma, saat 10.30’da tutuklu sanık muhasebeci Funda Özen’in savunmasının alınmasıyla başladı. Bugün ayrıca tutuklu sanık Renas Kılıç ve Savcı Yavuz Engin’in tehdit edilmesinin sebebi olan hemşire Tuğçe Toptemel’in de savunmaları alınacak.

Funda Özen: "Dolandırıcılık suçlamasını kabul etmiyorum. İş dışında kimseyle muhabbetim yok. Esenyurt Reyap Hastanesi'nin medikal muhasebe biriminde SGK faturalandırmalarını yapıyorum. Yenidoğan yoğun bakımda epikriz raporlarını Hasan Basri'nin yazdığını ve Doktor Fırat Sarı'nın kontrol ettiğini biliyorum. Faturalama işlemi bittikten sonra doktor onayı yapılır. Ancak epikrizlerin nasıl hazırlandığını bilmiyorum. Epikriz raporları bize Pusula Sistemi üzerinden gelir. Bizim epikrizleri düzenleme yetkimiz yoktur. Fatura kesildikten sonra doktor onayı yapılır. Ben sadece Fırat Sarı'nın düzenlediği epikriz raporlarını gördüm."

"BANA HİÇBİR HASTA YA DA HASTANE, PARA VERDİĞİNİ SÖYLEYEMEZ"

Renas Kılıç: 2022 yılında belediyede çalışmaya başladım. Öncesinde Reyap Hastanesi'ni kurmuştuk. Daha sonra Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü oldum. Hastane ile de bağlantım vardı. Ben ailemden uzakta yaşıyorum, bu yüzden bana sahip çıktılar. O dönemde mavi kod ve acil sorumlusu bendim. Belediyeye geçtiğimde hekim ihtiyaçları olduğunda destek veriyordum.

Mahkeme Başkanı: Fırat Sarı'yı tanıyor musun?

Renas Kılıç: Benim çocuğum olduğunda benimle çok ilgilendi. Kızımla da hep ilgilendi. Bu nedenle Fırat Bey ile samimiyetim var.

Mahkeme Başkanı: Hakkındaki suçlamayı biliyor musun? Çete ile birlikte 112'yi devre dışı bırakarak para kazandığınız iddia ediliyor.

Renas Kılıç: Suçlamayı biliyorum. Ancak 112 veya ambulans sistemi için bir protokol olması gerekiyor. Hiçbir hekim, protokol olmadan hasta kabul edemez.

Mahkeme Başkanı: Maddi kazanç sağladığın iddia ediliyor.

Renas Kılıç: Bana hiçbir hasta ya da hastane, para verdiğini söyleyemez.

Mahkeme Başkanı: Tepelerde Yenihayat'tan hasta aldığınız iddia ediliyor, doğru mu?

Renas Kılıç: Oranın müdürü beni aradı, "Hasta var" dedi. Fırat Bey'e ulaşamadıklarını söylediler. Ben de Fırat Bey'i aradım.

Mahkeme Başkanı: Hesabına gelen paraları açıklar mısın?

Renas Kılıç: Onlar eski paralar. Daha önce ben Fırat Bey'e borç para vermiştim. Hastane yetkililerine bile "Fırat'tan alacağım var" demiştim.

Mahkeme Başkanı: Fırat seni hasta kabulüyle ilgili arıyor, değil mi?

Renas Kılıç: Evet, ben Fırat Bey'e de söyledim. Dernekten gelen yabancı hastalar oluyor. Onlar için her zaman mavi kod verilerek sevk yapılıyor.

Mahkeme Başkanı: Fırat Sarı ile konuşmalarında çevre hastanelere hasta gönderdiğin anlaşılıyor.

Renas Kılıç: Hangi hastane isterse, hastayı oraya gönderiyorum.

Mahkeme Başkanı: Senin görevin hasta göndermek mi?

Renas Kılıç: Hayır. Ama hasta yakınları bana veya ilçe başkanına geliyorsa, biz o zaman yardımcı oluyoruz. Maddi durumu düşük insanlar bizden yardım istediğinde hastanelere yönlendirme yapıyoruz.

Mahkeme Başkanı: "Mehmet her yere para veriyor, sen de verebiliyor musun" diye Fırat'a soruyorsun.

Renas Kılıç: Başkaları birçok hekimle anlaşmalar yapıyor. Ben de Fırat'a, "Bu parayı verebilecek misin?" diye sordum.

Mahkeme Başkanı: Fırat Sarı'ya "Yok deme, başta kabul et, devam et" diyorsun.

Renas Kılıç: İnternetten 112 sistemine baktım. Eğer yenidoğan doktoru hastanede yoksa 112 hasta gönderemiyor. Sistemde görüyorlar. Ben buna dair konuşuyorum.

"TERÖR BÖLGESİNDE ÇALIŞMIŞ BİR İNSANIM AMA ŞİMDİ BEBEK KATİLİ OLARAK ANILIYORUM"

Mahkeme Başkanı: Fırat Sarı ile konuşmanda "Hastam az, 3-4 boşum var" diyorsun. Bu ne anlama geliyor?

Renas Kılıç: Fırat Bey beni aradı. Ancak ben hasta ayrımı yapmam.

Mahkeme Başkanı: Fırat, bunu neden seninle konuşuyor?

Renas Kılıç: Biz belediye olarak özellikle eczane kısmı ile tüm vatandaşlara yardım ediyoruz.

Mahkeme Başkanı: Aysel Yılmaz ile konuşmanda "Komisyon oranı kaç olacak?" diyorsun. Bu neyle ilgili?

Renas Kılıç: Sağlık turizmiyle ilgili, Reyap'a gelen hastalarla alakalı bir konuşma. Yenidoğan ile bağlantısı yok.

Mahkeme Başkanı: Fırat ile konuşmanda "1-2 bebek geldi" diyorsun. Bu ne anlama geliyor?

Renas Kılıç: Benim tanıdığım ve yanımda çalışan bir arkadaşımın bebeğiydi.

Mahkeme Başkanı: "Ücret almadan başlayamazlar" diye Tolga ile bir konuşman var.

Renas Kılıç: Hatırlamıyorum.

Mahkeme Başkanı: Meral Bulut kim? Onunla neden para konusunu konuşuyorsun?

Renas Kılıç: Reyap Hastanesi muhasebecisi olabilir. Ancak bu konuşmayı hatırlamıyorum.

Mahkeme Başkanı: "Cumartesiye kadar ödeme olmaz mı?" diyorsunuz.

Renas Kılıç: Hatırlamıyorum.

Mahkeme Başkanı: Başka bir diyeceğin var mı?

Renas Kılıç: Eşim bu olayları bilmiyordu. İki kez depremde kaldım. Bir insanın hayatıyla oynamak bu kadar kolay mı? Benim hedefim belediye başkanı olmaktı. Ama şimdi katil olarak anılıyorum. Medyada "katil" olarak lanse ediliyorum. Katil damgası yiyorum. En fazla belediyeyi zarara uğratmış olabilirim. Cezaevinde de infaz koruma memurları kötü davranıyor, "Geç şuraya" diyorlar. Terör bölgesinde çalışmış bir insanım ama şimdi bebek katili olarak anılıyorum.

REYAP HASTANESİNİ SAHİPLENMİŞ

Üye Hakim: Sen nasıl hasta gönderiyorsun?

Renas Kılıç: Doktor adı veriyoruz.

Üye Hakim: Peki, bunu nasıl sağlıyorsun? Nasıl yönlendiriyorsun?

Renas Kılıç: İhtiyacı olan kişiye doktor adı veriyoruz. Yoğun bakım için değil zaten, yoğun bakıma ihtiyacı olmayan kişi yatamaz.

Savcı: Hakkında disiplin soruşturması var mı?

Renas Kılıç: Yok.

Savcı: Şu anda maaş alıyor musun?

Renas Kılıç: Alıyorum.

Savcı: Bebek için gelen oluyor mu? "Geliyor, istersen 1,5 verirsin" dediğin doğru mu?

Renas Kılıç: Yenidoğan ile ilgili her hastanenin hak ediş sistemi vardır. Bu durum Fırat Bey ve Fehmi Bey arasında olan bir mesele.

Savcı: Her yenidoğanda gelen bebekten doktor para mı alıyor?

Renas Kılıç: Evet, çünkü doktorların maaşı düşük olduğu için.

Savcı: Tapenin devamında ilaç satış konusuna giriyorsun. Bu neyle ilgili?

Renas Kılıç: İlaç muhabbetini duyduktan sonra, aynı şeyi Özgür Bey'e söyledim.

Savcı: O konu farklı, onu sormuyorum. Kimi ve hangi hastaneyi söylüyorsun?

Renas Kılıç: Reyap Hastanesi.

Savcı: Neden? Sen belediye çalışanısın.

Renas Kılıç: Reyap Hastanesini sahiplendiğim için, onun deposunu soruyorum.

Savcı: Reyap Hastanesi'nin deposundan sana ne? Neden ilgileniyorsun?

Renas Kılıç: Fehmi Bey'den duydum. O yüzden konuştum.

SEVKLERDEN 5 BİN LİRA KAZANDIĞI İDDİASI

Duruşma, verilen ara sonrası yeniden başladı. Serdar Yüksel, "suç örgütüne üye olmak" ve "kamu kurumlarını dolandırmak" suçlamalarıyla 14 yıl hapis cezası talebiyle kürsüdeydi. İkinci gün savunma yapan hemşire Hasan Basri Gök, Fırat Sarı’nın tanıdığı doktorların bebekleri 112'ye bildirmeden sevk ettiğini ve Serdar Yüksel’in bu sevklerden 5 bin lira kazandığını açıklamıştı.

BİR KURUŞ PARA KAZANDIĞIM YOK

Duruşmanın ilk gününde, tutuklu sanıklardan hemşire Hakan Doğukan Taşçı, dün verdiği savunmasında bazı işlemleri kabul ettiğini ve dürüst bir şekilde ifade verdiğini, ancak bazı suçlamaları reddettiğini belirtti. Taşçı, şunları kaydetti: "Benim bir kuruş para kazandığım yok. Hastanelerin yüzde 70'inde gece yoğun bakımda doktor durmuyor. Müdahale etsek 'Sen neden müdahale ettin', etmesek 'Nasıl müdahale etmezsin' diyorlar. Hasta sayısının fazla tutulması, daha fazla para kazanılması için Fırat Sarı'ya baskı kuruyorlar. Her hastane sahibi para kazanmak ister. Hastanın kaç gün yatacağına biz karar vermeyiz. Doktor karar verir. Bebeklerin ciğer gelişimi için kullanması gereken bir ilaca SGK 9 bin 500 bin lira ödeme yapıyor. Hastane toplu alırsa 7000 liraya geliyor. Bu ilacı ne kadar fazla kullanırsan SGK'den daha fazla para alıyorsun. İlaçlar fazlaydı. Fırat Sarı ile bunu konuştuk. Bu ilaçların çöpe gideceğine satılması için. O da onay verdi. Hasan Basri topluyordu, bana getiriyordu ben de satışını yapıyordum. Biz bu satma işini 3 kere yaptık. Benim aldığım maksimum komisyon 4-5 bin lira ama Fırat Sarı'nın aldığı 40 bin lira diye biliyorum."

“HASTANELER, YOĞUN BAKIM NE KADAR DOLUYSA O KADAR ÇOK PARA KAZANIYOR”

Acil durumlarda zaman zaman bebeklere müdahale ettiğini söyleyen Taşçı, "Örneğin entübasyon işlemini doktorun yapması gerek, ama doktor birimde olmadığı zaman benim yaptığım oluyordu. Yoğun bakım ne kadar doluysa o kadar çok para kazanıyor hastaneler" dedi.

“SGK'DAN PARA ALMAK İÇİN DAHA FAZLA ENTÜBE YAZIYORDUK”

Taşçı, "Buradan kafamıza göre bir hasta listesi belirledik, bu çocuk nasıl bir şey mesajı üzerine, basamak listesi hasta şablonu ve kötü hasta şablonu var, bizden yazılı istemiyorlardı. Bunlar gerçeğe aykırıydı. Biz sadece çarşaf listesi yapıyorduk. SGK'ya bildirmiyorduk. Hasta 5 günlük entübe iken 10 günlük gösterilmiş. Hasta üç günlük entübe ise SGK daha fazla para öder. O yüzden SGK'dan para almak için daha fazla entübe yazıyorduk. Bebeklerin kullandığı bir ilaç. Akciğer gelişimi sağlamak için kullanması gerekiyor. Bu ilaçların fazlalığı oluyordu. Bu ilaçları hastaya vermemek gibi bir şey olmuyordu. Bu ilaçlar için SGK 9 bin 500 lira ödeme yapıyor. Toplu alınca daha fazla para kazanıyor hastane. Bu ilaçlar dolapta birikiyordu, hastaya verilmiyordu. İlaçların çöpe gideceğine satılması konusunda Fırat Sarı ile konuştuk. Hasan, hastaneden paraları topluyordu bizde satışları yapıyorduk. Reyap Hastanesi, TRG Hastanesi'nden alındığını söyleyebilirim ama özellikle şu kişiden alınıyordu diyemem. SGK'yı dolandırmak gibi bir amacım yok" diye kaydetti.

"FIRAT SARI'NIN TANIDIĞI DOKTORLAR VARDI; BEBEKLERİ ONLARDAN ALIYORDU"

Duruşmanın 2. gününde kürsüye ilk olarak gelen Fırat Sarı'nın hemşiresi Hasan Basri Gök,Serdar Yüksel'in il dışı sevklerden 5 bin lira kazandığını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı: Bebek sevkleriyle ilgili ne biliyorsun?

Sanık: Bebek sevklerini Fırat Sarı, İlker Gönen ve Mert Özdemir yapıyordu.

Mahkeme Başkanı: Nasıl alıyorlardı?

Sanık: Fırat Sarı'nın tanıdığı doktorlar vardı; bebekleri onlardan alıyordu.

Mahkeme Başkanı: Neden?

Sanık: Para kazanmak için.

Mahkeme Başkanı: 112'yi bilgilendirmeden bu nasıl yapılıyordu?

Sanık: Doktorlar üzerinden yapılıyordu.

Mahkeme Başkanı: Para kazanıyorlar mıydı?

Sanık: Kazanıyorlardı, ama gözümle gördüğüm bir şey yok. Serdar, il dışı sevklerden 5 bin lira kazanıyordu. İlker ve Fırat zaten yöneticiydi.

Mahkeme Başkanı: Hemşire Mehtap ile bebek öldürmeyle ilgili bir konuşmanız var.

Sanık: Çirkin bir cümle. Görüşümü belli etmişim.

Mahkeme Başkanı: Siz öyle mi yapıyordunuz?

Sanık: Bebeğin sürekli kalbinin durup geri gelmesine neden olan bir durum vardı, o yüzden.

Mahkeme Başkanı: Normalde yapılması gereken bu mu? Mehtap'a "Bebeği öldür" demişsiniz.

Sanık: (Cevap belirtilmedi.)

Mahkeme Başkanı: Opara bebeğin ölümü ile ilgili ne biliyorsun?

Sanık: WhatsApp görüşmelerini gördüm.

Mahkeme Başkanı: Kimle kim arasında?

Sanık: Tuğçe ve Doğukan. Fark etmemişler.

Mahkeme Başkanı: Fark etmemişler mi, fark edememişler mi?

Sanık: Fark edememişler, yoksa bebek şu an yaşıyor olurdu.

AVUKATTAN SORUYA İTİRAZ

Sanık Hasan Basri Gök'e sevklerle ilgili yöneltilen "112'nin bu işte bir parmağı var mıdır" sorusuna Sağlık Bakanlığı avukatı itiraz etti. İtiraz, mahkeme heyetince kabul edildi ve soru sorulmadı.

Sanık Gök'ün avukatları, "İtiraflarda bulunarak dosyanın bu aşamaya gelmesinde fayda sağlamıştır. Bu nedenle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz" diyerek tahliye talebinde bulundu.

"BİLDİĞİM HER ŞEYİ ANLATTIM"

Mahkeme Başkanı: Savcılıkta ifade vermişsin.

Deniz Korkmaz: Bildiğim her şeyi anlattım.

Mahkeme Başkanı: 1 dakika, ifadelerin doğru mu?

Deniz Korkmaz: Duyduğum, gördüğüm, bildiğim her şeyi anlattım.

Mahkeme Başkanı: Fırat Sarı'nın kurduğu sistemde yüzde 40 kar aldığını söylemişsin.

Deniz Korkmaz: Evet, doğrudur.

FIRAT SARI İLE İLİŞKİSİNİ KABUL ETTİ

Mahkeme Başkanı: Fırat Sarı ile samimiyetin var mıydı?

Cansu Akyıldırım: Evet, vardı. 3 yıldır ilişkim vardı. 2021-2023 yılları arasında.

Mahkeme Başkanı: Ne zaman tanıştınız?

Cansu Akyıldırım: 2019'da.

Cansu Akyıldırım: Medisense şirketinden Fırat Bey, aylık olarak bana toplu bir para atardı, ben de bunu hemşirelere kıdemine göre dağıtırım. Birinci Hastanesi'nde çalışırken de böyleydi.

"FIRAT SARI'NIN AMACI, DAHA FAZLA KAZANÇ"

Mahkeme Başkanı: Fırat Bey, hastalarda dosyada değişiklik yapmanızı istermiş. Nasıl bir değişiklik?

Çağla Durmuş: Şöyle yani, Fırat Sarı "Hastayı entübe göster" derdi.

Mahkeme Başkanı: Olması gereken ne?

Çağla Durmuş: Hasta neyse onu göstermek.

Mahkeme Başkanı: Burada Fırat Sarı'nın amacı neydi?

Çağla Durmuş: Daha fazla kazanç.

“HASTANEDE YENİDOĞAN DOKTORU BULUNMUYORDU”

Duruşmadan aradan sonra, Kaya bebeğin ölümünden sorumlu tutulanlar arasında olan sanık Damla Atak'ın savunmasıyla devam edildi.

Mahkeme Başkanı: İhmalle adam öldürme, örgüte üye olma ve dolandırıcılıktan dava açıldı. Savunmanı yapacak mısın?

Damla Atak: Yapacağım. Doğa Hastanesinde çalışırken Fırat Sarı ve İlker Gönen ile tanıştım. Örgüt üyesi değilim. 2022 yılında Fırat Sarı ile hastanede çalıştım. Onun işlettiği hastanede görev yaptım.

Mahkeme Başkanı: Hangi hastane?

Damla Atak: Duygu Hastanesi. Epikrizleri nasıl yazdıklarını bilmiyorum. Fırat Sarı hastanenin işletmesini yürütüyordu. 2023 yılında Güney Hastanesi'ne başladım. Fırat Sarı yine oradaydı ve orayı da işletiyordu. Ali Dirik, bana ilaçlar çalındığı için işletmeyi göndereceğini söyledi. Dediğini de yaptı; Fırat Sarı'nın işletmesini gönderdi. İşletme gittikten sonra Kaya Bebek yoğun bakıma getirildi.

Damla Atak: Kaya Bebek'in doğumuna bizzat ben girdim. Hastayı toparladıktan sonra yoğun bakıma yatırdık. Ancak doktor bir yönlendirme yapmadı. Doktorun ayrıldığı söylendi çünkü Ümit Bey, gece aranmasından rahatsız olmuş. Hastane bana doktor göndermedi. Bunun üzerine hastane sahibi Ali Dirik'i aradım ve "Bebeğin akciğerinde kanama var" dedim. O da bana bazı sorular sordu. Ancak bu süreçte hiç doktor gelmedi. Zaten hastanede yenidoğan doktoru bulunmuyordu.

Mahkeme Başkanı: Bebeğin geliş süreci nasıldı?

Damla Atak: Bize gelen bebek değil, anneydi. Bebek doğumla birlikte hastaneye geldi.

Mahkeme Başkanı: Bebeğin doğumundaki doktor kimdi?

Damla Atak: Songül Hanım.

Mahkeme Başkanı: Devam et.

Damla Atak: Hastaneden ve doktordan herhangi bir tedavi talimatı verilmedi. Bize, doktor Hilda Hanım ve Rıza Bey'in geleceği söylendi. Daha sonra Rıza Bey geldi ama kaşesi yoktu. Doktor Şehmuz'un kaşesi kullanılıyordu, oysa o doktor çoktan ayrılmıştı. Doktor Ümit Bey ve Mehmet Bey de Şehmuz Bey'in kaşesini kullanıyordu. Daha sonra Hilda Hanım'ın kaşesi kullanılmaya başlandı. Rıza Bey, Hilda Hanım'ın kaşesiyle geldi ve hastaları dolaştı. Kaya Bebek ile ilgili yapılabilecek hiçbir şey olmadığını söyledi.

Damla Atak: Kaya Bebek'i görmediğini söyledi ama benim yanımda gördü. Gece sorumlusu Batuhan vardı. Nöbete geliyordu, ama akciğerler kanamaya devam ediyordu. Ben kalp masajı yapılabilecek durumda olduğunu düşünmedim. "Doktoru ara" dediğimi hatırlamıyorum ama doğru yönlendirdiğimi düşünüyorum çünkü Rıza Bey'i araması gerekiyordu. Batuhan, fişi çekmesini yaşamaz diye söyledi. Ama bu süreçte Batuhan'ın beni aramadığını, Doğukan'ı aradığını öğrendim. Doğukan'ı araması yanlıştı. Beni arasaydı ben giderdim.

Damla Atak: Ayrıca, Rıza Bey çocuk doktoru sanıyorduk ama değilmiş. Kaya Bebek'in ölümüyle ilgili suçlamayı kabul etmiyorum.

Mahkeme Başkanı: Rıza Bey, o hastaneyle ilişkisinin olmadığını söyledi.

Damla Atak: Rıza'nın haberi yoksa nasıl "Fişi çek" diyebiliyor?

Mahkeme Başkanı: Kaya Bebek'in ölümünden sonra denetim geldi mi?

Damla Atak: Evet, normalden daha kapsamlı bir denetim geldi. Bütün evrak ve dosyalar toplandı. Denetim sonrası Ali Bey yanıma geldi. Gece doktor Hilda Hanım geldi dedim çünkü onun kaşesi kullanılıyordu. Batuhan'ı aradım ve "Gece Hilda Hanım geldi diyeceksin" dedim. Hilda Hanım ve Rıza Bey evliydi.

“HASTANE SAHİBİ ALİ DİRİK YOĞUN BAKIMDAKİ KAMERALARI ÇIKARDI”

Mahkeme Başkanı: Kameralar ne oldu?

Damla Atak: Hastane sahibi Ali Dirik yoğun bakımdaki kameraları çıkardı.

Mahkeme Başkanı: Kamera kayıtlarına ilişkin ne diyeceksin?

Damla Atak: Bu kameraların çıkarıldığını biliyorum ama başhekime hesap soramam. Kameraları çıkardıklarını biliyorum ama bebek Kaya'dan önce mi yoksa sonra mıydı, hatırlamıyorum.

Mahkeme Başkanı: Batuhan Çetin seni bebek için aradı mı?

Damla Atak: Hayır, aramadı. Savcı, bebek ölümünün bana kalacağını söyledi ama beni aramadı ki. Evim Güney Hastanesi'ne 10 dakika mesafede. Gece saat 4'te kalkıp gittiğim hastalar oldu.

“KAYA BEBEĞİN BABASI, BEBEĞİ MORGDAN BİSKÜVİ KUTUSUYLA ALIP 1,5 SAAT BOYUNCA TAŞIMAK ZORUNDA KALMIŞTIR”

Mağdur Avukat: Gece aradıklarında "Beni neden arıyorsunuz?" dediniz mi?

Rıza Keykubad: Aradıklarında cevap verdim.

Mağdur Avukat: Hastaneye numaranızı verdiniz mi?

Rıza Keykubad: Eşim başvuru yaparken numara verdim.

Mağdur Avukat: Neden siz numara verdiniz sonuçta eşiniz işe başlayacak?

Rıza Keykubad: Ben de verdim.

Mağdur Avukat: Sanık, 10 yaşında çocuğu olduğunu belirterek algı yaratıyor. Kaya Bebeğin babası, bebeği morgdan bisküvi kutusuyla alıp 1,5 saat boyunca taşımak zorunda kalmıştır. Ancak travmayı yaşayan Kaya Bebeğin annesi ve babasıdır.

İDDİANAME

İddianameye göre, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 10 kez, "resmi belgede sahtecilik" suçundan ise 11 kez uygulanmak üzere toplam 177 yıl 6 ay ile 582 yıl 9 ay arasında hapis cezası talep ediliyor.

Sanık Gıyasettin Mert Özdemir için ise, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi", "kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratacak şekilde dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi