Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında diş çıkarma döneminden itibaren bebeğin ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğine yönelik uyarı ve öneriler görülmektedir. Bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde dişlerin temizlenmesi, çürüklerin önlenmesi için önemli bir faktör olurken aynı zamanda meydana gelebilecek olan diş problemlerinin önüne geçebilmek adına da büyük önem taşımaktadır.
Diş Hekimi Havva Kurt Yıldırım, TV Nota okurları için branşı kapsamında yer alan konularda tavsiyelerini paylaştı. Yıldırım, bebeklerde ağız ve diş hijyeninin ne şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini anlattı.
NE ZAMAN BAŞLANMALI?
Bebeklerde diş temizliği işleminin, ilk diş ağızda görünür görünmez başlaması gerektiğinin altını çizen Diş Hekimi Yıldırım; bu dönemde parmak fırçalar, nemli bir bez, tülbent ya da gazlı bez kullanılabileceğini ifade etti.
“BEBEK HER EMZİRİLDİĞİNDE VEYA GÜNDE 1 KEZ”
Yıldırım, “Tülbent/gazlı bez, kullanılmadan önce kaynatılıp soğutulmuş su içerisine batırılmalıdır. Islatılmış bir bez ile bebeğin yanak için ve dil üstü hafifçe silinebilir. Bebek her emzirildiğinde veya günde 1 kez gerçekleşecek biçimde ağız temizliği sağlanabilir. Bebekler büyüdükçe yaşlarına uygun yumuşak kıllı bebek fırçası, macunsuz ya da yaşa uygun macunlarla kullanılabilir” açıklamasında bulundu.