Bayramov, Ermenistan Anayasası'nda topraklar üzerindeki hak iddialarının düzenleneceğini vurguladı ve bu sözleşmenin nihai hale getirilip imzalanması konusunda herhangi bir engelle karşılaşmayı beklemediklerini söyledi.

ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI MIRZOYAN: GEÇMİŞE TAKILMADAN GELECEĞE BAKMALIYIZ

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ise, barış sürecinde geçmişin tartışmalarına odaklanılmaması gerektiğini savundu. Mirzoyan, “Geçmişin köklerine inilmemesi gerektiğini ve yapıcı ilerlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hepimize fayda sağlayacak çözümler üretmeliyiz” şeklinde konuştu. Ayrıca, barış anlaşmasının imzalanmaya hazır hale geldiğini ve bundan sonraki aşamanın sözleşmenin ne zaman ve nerede imzalanacağına karar verilmesi olduğunu belirtti.

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA BARIŞ ANLAŞMASI İMZALANACAK

Bayramov, barış anlaşmasının uluslararası yükümlülükleri de beraberinde getireceğini belirterek, “Barış sözleşmesinde yazanlar, iç mevzuatın üstünde kabul edilir. Biz şu an sadece barış sözleşmesine odaklanıyoruz ve anayasa ile ilgili sorun çözülmemişken bu adımı atmak istiyoruz” dedi. Ayrıca, Azerbaycan Anayasası'nda toprak adı geçmediği için, bu durumun barış sözleşmesinin önünde bir engel oluşturmayacağını ifade etti.

MIRZOYAN: BARIŞ, BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, barış anlaşmasının sadece bir başlangıç adımı olduğunu belirterek, bu adımın ilişkilerin başlatılmasına olanak sağlayacağını söyledi. “Şu an sahada fiili bir çatışma yok. İki devlet de birbirinin toprak bütünlüğünü kabul etti ve bu adım, sürecin sonu değil, yeni bir iş birliği fırsatlarının başlangıcı olacaktır” şeklinde konuştu.

SÜRECİN DEVAMI İÇİN UMUTLU MESAJLAR

Her iki bakan da sürecin ilerlemesi konusunda iyimser mesajlar verirken, karşılıklı güven ve anlayışa dayalı çözüm arayışlarının devam edeceğini vurguladılar.

Kaynak: ANKA