Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, düzenli olarak beş yılda bir güncellenen ve ihtiyaç durumunda hızla revize edilen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi, 2020 sürümünün yerini alacak şekilde yeniden düzenlendi ve kurul tarafından onaylandı. Bildiride, "2024'te meydana gelen ve milli güvenlik açısından önem taşıyan gelişmeler ele alınmış, 2025 yılına yönelik karşılaşılabilecek sorunlar ve alınması gereken tedbirler müzakere edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
TERÖRLE MÜCADELE VE OPERASYONLAR
Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında sürdürülen operasyonların başarıyla devam ettiği belirtildi. Ayrıca, milli birlik ve beraberliğe yönelik tehditlerin bertaraf edilmesine yönelik azim ve kararlılık vurgusu yapıldı.
SURİYE'YE DESTEK
Toplantıda, Suriye’nin egemenliği, üniter yapısı ve toprak bütünlüğünün korunması ile ülkedeki tüm etnik, dini ve mezhebi grupların haklarının güvence altına alınması için yeni yönetimin iradesine tam destek verileceği teyit edildi. PKK/KCK-PYD/YPG’nin Suriye’deki durumu istismar etmesine izin verilmeyeceği belirtilirken, tüm terör örgütlerinin tasfiye edilmesinin önemine dikkat çekildi.
GAZZE VE FİLİSTİN MESELESİ
Gazze’deki ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve Filistin meselesinin adil bir çözüme ulaşması gerektiği vurgulandı. İnsani yardımların Gazze’ye engelsiz ve kesintisiz bir şekilde ulaştırılmasının önemine dikkat çekilen bildiride, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerinin Suriye topraklarına da sıçramasının, bölgesel istikrar çabalarını engellediği ifade edildi.
KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR DUYGUSU
Türkiye’nin, Afrika, Orta Doğu ve Balkanlar başta olmak üzere dünya genelindeki çatışmaların önlenmesi ve barışçıl çözümler üretilmesi yönündeki çabalarını sürdüreceği kaydedildi. MGK bildirisinde, Türkiye’nin küresel barış ve istikrara azami katkı sağlamaya devam edeceği belirtildi.