1-BABA (2020) THE FATHER
"The Father" filminde, demans hastalığıyla mücadele eden 80 yaşındaki Anthony'nin içsel dünyası ve kızıyla karmaşık ilişkisi derinlemesine işleniyor. Film, yaşlılık, aile bağları ve iletişim eksiklikleri gibi evrens temaları ustaca harmanlayarak izleyiciye duygusal bir deneyim sunuyor. Anthony'nin perspektifinden yaşanan belirsizlikler ve kayıplar, yaşlılığın getirdiği zorlukları etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor.
2- KEFERNAHUM (2018) CAPHARNAÜM
Film, şiddet suçundan yargılanan Zain'in mahkemede ailesinin suçlu olduğunu savunmasıyla başlıyor ve bu durum, toplumun yapılarını sorgulayan bir ana fikri ortaya koyuyor. Bilinçsiz nüfus artışı, çocuk istismarı ve mülteci problemleri evrensel sorunları cesurca ele alarak yoksullukla mücadele eden çocukların ve ailelerin acı gerçeklerini gösteriyor.
3- BENİ ASLA BIRAKMA (2010) NEVER LET ME GO
Mark Romanek’in yönettiği 2010 yapımı "Never Let Me Go", klonların organ bağışı için üretildiği bir dünyada geçiyor. Filmin ana karakterleri Kathy, Tommy ve Ruth, birbirleri karmaşık ilişkiler geliştirirken, insanlığın etik sınırlarını sorguluyor.
4- ÇİĞ (2016) GRAVE
Justine, veterinerlik eğitimi alan ve tamamen vejetaryen bir aileden gelen 16 yaşında bir öğrencidir. Veterinerlik okuluna başladığında, acımasız bir dünyayla tanışarak aile değerlerinden sapma zorunluluğu hisseder ve çiğ etin tadına bakar. Bu deneyim, onun davranışlarının olumsuz sonuçlarıyla yüzleşmesine ve gerçek benliğinin açığa çıkmasına yol açar.
5- KUTSAL GEYİĞİN ÖLÜMÜ (2017) THE KİLLİNG OF A SACRED DEER
The Killing of a Sacred Deer* filminde, Martin adında yalnız bir genç, babasının kalp ameliyatı sırasında ölümü sonrası adalet takıntısı geliştirir. Başarılı kardiyolog Stephen ile tuhaf bir dostluk kuran Martin, adalet arayışıyla Stephen'ın hayatını alt üst eden bir dizi olay başlatır. Film, psikolojik gerilim unsurlarıyla dolu olarak, adalet, suçluluk ve sonuçların karmaşıklığını sorgular.