Savcılık, bazı medya kuruluşlarının olayların propagandasını yaptığı iddiasıyla RTÜK’e yazı göndererek, döneme ait yayın kayıtlarını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) gönderilen yazıda, 27 Mayıs 2013’ten itibaren Gezi Parkı olaylarını “legal gösterdiği” iddia edilen medya kuruluşlarının tespiti istendi. Savcılık, olayların yaygınlaşmasında etkili olduğu öne sürülen yayınların bir örneğinin kendilerine ulaştırılmasını talep etti.

RTÜK’ün hazırlayacağı dosyanın savcılığa teslim edilmesinin ardından, bazı medya kuruluşlarının sorumlularının “şüpheli” sıfatıyla ifade vermeye çağrılabileceği belirtildi.

AYŞE BARIM GEZİ SORUŞTURMASINDA TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında ID Danışmanlık Limited Şirketi’nin kurucusu ve ortağı menajer Ayşe Barım, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.

Barım’ın ifadesinin ardından Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nehir Erdoğan, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsür, Nejat İşler ve Ceyda Düvenci gibi birçok ünlü isim tanık olarak dinlenmişti.

“YALAN TANIKLIK” SORUŞTURMASI AÇILDI

Tanık olarak ifade veren Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu, Ayşe Barım tarafından yönlendirilmediklerini ve Mehmet Ali Alabora ile samimiyetlerinin olmadığını belirtmişti. Ancak savcılık, verdikleri ifadenin gerçeğe aykırı olduğu iddiasıyla “yalan tanıklık” suçundan haklarında soruşturma başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi