BAKAN BAYRAKTAR, GELİRE GÖRE FATURA DÜZENLEMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin yürüttükleri model için “Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip bunu karşılayabilecek ve evi çok daha büyük olan, çok fazla elektrik kullanan, elektrikli aracı olan, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz" açıklamalarını yaptı.

“Kentsel dönüşüm değil, kentsel bozuşum” “Kentsel dönüşüm değil, kentsel bozuşum”

Açıklama üzerine Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, konuya ilişkin eleştirilerini TV Nota’ya aktardı.

“VERİLEN DESTEK GELEN ZAMLARIN GERİSİNDE KALIYOR”

Bekin, emeklilerin kısıtlı maaşı ortadayken önemli olanın bin TL gelen faturanın yüzde 60’ına destek vermek olmadığını belirtti.  Bu desteğin dar gelirli vatandaşların sorununun çözülmesinde yeterli olmadığının altını çizerken doğalgaza peş peşe yapılan aşırı zamlar dar gelirli ailelerin kış şartlarında doğalgazı açamamasına yol açacağını söyledi. Bu sebeple, yapılan desteğin zamlarla gelen faturaların çok gerisinde kaldığını ifade etti. Bekin, bu konudaki çözüm fikrinde samimilerse dar gelirlinin harcadıklarının sadece bin TL üzerinden çerçevelenmemesi ve hepsinin sabit bir fiyatla ödenmesinin sağlanması gerektiğini vurgularken zor bir kış geçirecekleri açık olan dar gelirli için bu desteğin bir fayda getirmeyeceği sözlerini kullandı.

“BU AÇIKLAMA, ZAMLARIN GELİŞİNİ GÖSTERİYOR”

Konuşmalarına devam eden Bekin, şunları kaydetti:

“Bu açıklamalar önümüzdeki dönemde fatura maliyetlerinin daha da artacağının bir göstergesidir. Doğalgaz şu an ithal edildiği ve her yıl 60 milyar dolar ödendiği için bu çözüm ortada değil. Karadeniz doğalgazından sonra seçimlerden önce pembe tablo ortaya konuldu. Yıl sonunda dolar daha arttığında doğalgazın da daha pahalıya ithal edileceği anlamına geliyor. Ve bu yansıma kaçınılmaz olurken tüm vatandaşları da etkileyecek.”

Muhabir: Gizem Çoban