Çağımızın Hastalığı Açıklandı: Kronik Yorgunluk Sendromu! İşte Kronik Yorgunluktan Kurtulmanın Püf Noktaları! Çağımızın Hastalığı Açıklandı: Kronik Yorgunluk Sendromu! İşte Kronik Yorgunluktan Kurtulmanın Püf Noktaları!

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin maddeleri, eğitim sendikaları ve eğitimciler tarafından tartışılmaya devam ederken İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu konuyla ilgili düşüncelerini TV Nota’ya paylaştı.

''EĞİTİM FAKÜLTELERİ YOK SAYILIYOR''

TBMM Genel Kurul’da da konuyla ilgili konuşma yapan Yüksel Selçuk Türkoğlu, kanun teklifinde yer alan maddelerin öğretmenlerin mesleki kariyerlerine ve geleceklerine faydası olmadığını belirterek, ''Öğretmenleri fakülte eğitiminde sonra, bir eğitim akademisi adı altında öğretmenleri geliştirme niyetiyle değil, eleme niyetiyle getirdikleri sistemin adıdır'' şeklinde ifade etti. Bu durumun kabul edilemez olduğunun altını çizen Türkoğlu, kanunun eğitim fakültelerini yok saydığını ve üniversitelerin de konuya tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

''UYDURUK BİR AKADEMİ KURARAK ÖĞRETMENLERİ TUTSAK ALTINA ALMAK İSTİYORSUNUZ''

İYİ Parti milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, kanunun amacının, öğretmenliğe saygınlık kazandırmak olması gerekirken tam tersi bir tutum sergilendiğini şu sözlerle ifade etti: ''Öğretmenliğe saygınlık kazandırmak, özlük haklarını iyileştirmek ve mesleki gelişimlerini düzenlemek olmalıydı. Tam tersine uyduruk bir akademi kurarak, öğretmen atamalarını zapt-ı rapt altına alarak öğretmenleri tutsak altına almak istiyorsunuz.''

''MESLEK KANUNU ADI ALTINDA ÖĞRETMEN ATAMALARININ SİYASETEN KONTROL ALTINA ALINMASI''

Öğretmenlerin atamasından önce akademide eğitilecek olmasını da eleştiren Türkoğlu, ''Bunun adı, akademide eğitim değil, olsa olsa akademide eleme olur. Siz bu ÖMK ile öğretmenleri eğitecek değil, eleyecek bir sistem kuruyorsunuz'' ifadelerine yer verdi.

Kanun teklifinde mülakat ve liyakat ile ilgili maddelerin eksikliğine değinen Türkoğlu, taslak metnin meslek kanunu olmadığını, meslek kanunu adı altında, öğretmen atamalarının siyaseten kontrol altına alınması olduğunu ifade etti. Türkoğlu, kanun teklifinin eğitimin beklentilerini karşılamadığını, öğretmenin haklarını korumadığını ve eğitimdeki sorunlara çözüm sunmadığını söyledi. 

Yüksel Selçuk Türkoğlu, konuyla ilgili açıklamasını, ’’Bakan Yusuf Tekin, bu teklifle sadece “öğretmensiz eğitim” değil, içinde “maarifin” de olmadığı bir kanun hayalini gerçekleştiriyor’’ şeklinde sonlandırdı.

Muhabir: Şenay Güner