Mantar kavurma yemeğini yapmak için gerekli malzemeleri ay şeklinde orta kalınlıkta doğramak ve sotelemek gerekir. Buna ek olarak bu yemeğe toz biber ve pul biber gibi çeşitli baharatların da eklenmesi gerekir.

Mantar Kavurma Tarifi Malzemeleri

Mantar kavurma yapmak için gerekli malzemeler başlıca şunlardır:

  • Yeşil biber (2 adet)
  • Mantar (500 gram)
  • Karabiber (1 çay kaşığı)
  • Pul biber (1 çay kaşığı)
  • Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Maydanoz (Yarım demet)
  • Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
  • Orta boy soğan (1 adet)
  • Kırmızı kapya biber (1 adet)
  • Sarı kapya biber (1 adet)

Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Mantar kavurma yemeğini yapmak için sırasıyla şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Mantar kavurma yemeği için öncelikle soğanları ay şeklinde doğramanız ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurmanız gerekir.
  2. Soğanlar pembeleşince ince ay şeklinde doğranan biberlerin de kavrulması gerekir.
  3. Biberler de biraz kavrulduktan sonra incecik şekilde doğranmış mantarlar ilave edilmelidir.
  4. Mantarlardan sonra baharatlar ve tuz eklenerek mantarlar pişene kadar iyice kavrulmalıdır.
  5. Kavurma işleminin son 1 – 2 dakikasında maydanozlar da küçük küçük doğranarak karışıma eklenmeli ve kavrulmalıdır.

Mantar Kavurmanın Püf Noktaları

Mantar kavurma yapmanın püf noktaları başlıca şunlardır:

Yeşilçam’ın En İyi 6 Komedi Filmi Yeşilçam’ın En İyi 6 Komedi Filmi

Taze Mantar Kullanmak

Mantar kullanılan tariflerde mantarın tazeliği hem sağlık açısından hem de lezzet açısından çok önemlidir. Taze mantarlar mantar kavurmanın güzel bir kıvamda olabilmesi için de önemlidir.

Malzemeleri Kişiselleştirmek

Mantar kavurma yemeği birçok farklı malzemenin kullanıldığı bir tariftir. Mantar kavurma yemeğinde birden fazla çeşit biber ve baharat kullanılır. Eğer bu malzemelerden birini sevmiyorsanız bu malzemeyi çıkarabilirsiniz. Buna ek olarak tarife başka sebzeleri de dahil edebilirsiniz.

Mantar Kavurmanın Yanına Ne Gider?

Mantar kavurma yemeğinin yanına yakışacak lezzetler başlıca şunlardır:

Marul Salatası

Kış aylarının vazgeçilmez bir lezzeti olan ve değişik şekillerde yapılabilen marul salatası mantar kavurma yemeğine çok yakışacaktır. Marul salatasının en çok sevilen hallerinden biri ince ince doğranmış marul, rendelenmiş havuç, rendelenmiş turp ve rondodan geçirilmiş mor lahana ile yapıldığı versiyonudur. Marul salatası için toz nane, limon suyu ve tuz kullanarak muhteşem bir sos hazırlayabilirsiniz.

Kremalı Tavuklu Makarna

Mantar denildiği zaman akıllara gelen yemeklerden biri olan kremalı tavuklu makarna mantar kavurmaya çok yakışır. Kremalı tavuklu makarna; köri baharatı, sotelenmiş tavuk eti ve krema kullanılarak yapılır. Kremalı tavuklu makarnaya en çok yakışan makarna çeşidi kalem ya da bilinen diğer adı ile penne makarnadır.

Mantar Kavurma Kaşarlı Yapılır Mı?

Mantar kavurma kaşarlı bir şekilde de yapılabilir. Mantar kavurmayı kaşarlı bir şekilde yapmak için kullanabileceğiniz 2 yöntem bulunur. İlk yöntem tavadaki mantar kavurma yemeğinin pişeceği son dakikalarda tarife biraz rendelenmiş kaşar peyniri eklemek ve karıştırmaktır. Bir diğer yöntem ise mantar kavurmayı güveç kaselerine koyarak üstlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kapatarak 5 – 10 dakika fırınlamaktır. Fırınlama yöntemi hem kaşar peynirinin iyice erimesini hem de mantar kavurmanın enfes fırın kokusuna sahip olmasını sağlar.

Mantar Kavurma Kahvaltılık Olarak Tüketilir Mi?

Mantar kavurma pek de kahvaltılık olacak bir lezzet değildir. Bu durumun sebebi bu yemeğin kahvaltılıktan çok ağır bir lezzet olarak görülmesidir. Mantar kavurma yemeğini kahvaltıda tüketmek isterseniz yağ oranını ve baharatları biraz azaltabilirsiniz.

Muhabir: Sıla Öcal