Yeni düzenlemeyle birlikte, hukuk fakültelerinde ikinci öğretim uygulaması kaldırılırken, yüksekokullardan dikey geçiş imkânı da sonlandırıldı. Ayrıca, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması yükseltildi.

HUKUK FAKÜLTELERİNE GİRİŞTE YENİ BAŞARI KRİTERİ

Adalet Bakanı Tunç, yaptığı açıklamada hukuk eğitiminin niteliğini artırmak amacıyla önemli adımlar atıldığını belirtti. Tunç, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yükseltildiğini duyurarak şunları söyledi:

"Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yükseltilmesi, verilen eğitimin kalitesini daha da artıracaktır. Yargının insan kaynağını yetiştiren hukuk fakültelerinin giriş kriterlerinin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, ÖSYM’nin yayımladığı YKS başvuru kılavuzunda yapılan değişiklikle artık hukuk fakültelerini tercih edebilmek için adayların ilk 100 bin içinde yer alması gerekecek."

İKİNCİ ÖĞRETİM VE DİKEY GEÇİŞ SONLANDIRILDI

Bakan Tunç, hukuk eğitiminin daha kaliteli hale getirilmesi amacıyla alınan diğer kararları da açıkladı. Bu kapsamda, hukuk fakültelerinde ikinci öğretim uygulamasının kaldırıldığı ve yüksekokullardan dikey geçiş imkânının sonlandırıldığı belirtildi.

Tunç, bu kararların hukuk mesleğini icra edecek bireylerin daha donanımlı yetişmesi için alındığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz adına önemli kararlara imza atacak olan hâkim ve savcılarımızın, savunmayı temsil eden avukatlarımızın hem nitelik hem de nicelik açısından daha güçlü yetişmesi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz."

NİTELİKLİ HUKUKÇULAR YETİŞTİRMEK HEDEFLENİYOR

Adalet Bakanı, “Güvenilir bir adalet sisteminin tesisi, hukuk nosyonuna sahip iyi yetişmiş hukukçularla mümkündür.” diyerek hukuk eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik atılan adımları desteklediğini belirtti.

Tunç, yargının insan kaynağının güçlendirilmesi adına yapılan değişikliklerin Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Hukuk fakültelerindeki bu yeni düzenlemeler ile mezun olacak öğrencilerin daha donanımlı hale gelerek adalet sistemine katkı sağlamalarının hedeflendiğini vurguladı.

GELECEĞİN HUKUKÇULARINA BAŞARI DİLEĞİ

Adalet Bakanı Tunç, açıklamasının sonunda genç hukukçulara başarı dileğinde bulunarak şunları söyledi:

"Geleceğimizin hukukçularına, adaletin tecellisi için çıkacakları bu zorlu yolda üstün başarılar diliyorum."

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, hukuk fakültelerine giriş şartlarının daha seçici hale gelmesi, hukuk eğitiminde kalite standartlarının yükselmesine katkı sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi