Ulusal ve uluslararası platformlarda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla fırsat eşitliği ve kadın girişimciliğini desteklemek, kadının ekonomik ve sosyal alanda gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2007' de kurulan ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla” projesiyle kadın girişimcileri iş insanlarıyla buluşturdu.
KADINLAR İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
ANGİKAD'ın düzenlediği etkinlikte, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye’den gelen girişimci kadınların bir yandan dönüşüm hikayelerine tanıklık edilirken diğer yandan kadınlar, işlerini tanıtarak iş insanlarıyla buluşma fırsatı yakaladı.
Programa, Milletvekilleri, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası başkanları, Ankara Kalkınma Ajansı temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, iş dünyasının önemli isimleri, basın mensupları ve kadın girişimciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasında dernek adına yapılan açıklamada, kadınların ekonomik, hukuksal ve sosyal haklarını genişletmek amacıyla sürdürülen çalışmaların altı çizildi.
KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK DEVAM EDİYOR
Ankara'da başlayan yolculuk, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye gibi deprem bölgelerini de kapsadı. Proje kapsamında 18 farklı alanda 32 saatlik eğitimler ve 98 saatlik mentorluk çalışmaları gerçekleştirildi.
Bir yıllık sürede, katılımcılarla birlikte dayanışma ruhunu geliştirmek için 40 bin kilometreden fazla yol kat edildi. Yerel yönetimler, sanayi ve ticaret odaları, milletvekilleri ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu gibi paydaşlarla kurulan iş birliği sayesinde projenin etkisi geniş bir alana yayıldı.
Etkinlikte konuşan ANKİGAD Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Diker, kadınların iş dünyasında bilinçli, kararlı ve rekabetçi bir ortamda var olmaları için çalışmalarına devam ettiklerini belirtirken her yıl düzenlenen girişimcilik kamplarında üniversiteli kız öğrencilerine destek olduklarını projelerle liseli öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine katkı sağladıklarını ifade etti.
Diker devamında şunları aktardı:
"HEDEFİMİZ EKONOMİDE KADIN GÜCÜNÜ ARTIRMAK"
Kadın girişimcileri yatırımcılarla buluşturmak ve kadınların yatırımcılık dünyasında da var olmalarını sağlamak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kadınlarımızın iş dünyasında özellikle girişimcilik ekosistemi içerisinde güçlü bir şekilde varlık gösterilebilmelerini sağlamak önemli hedeflerimizden biridir. Bu amaçla da hazırladığımız girişimcilerimiz için 100 öneri projemiz ise kadın girişimciliğini desteklemek, fırsat eşitliğini sağlamak, eğitimi ve istihdamı arttırmak, ekonomide kadın gücünü arttırmak için önemli bir alanız. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz, kitapçık haline getirdiğimiz bu öneriler için bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla paylaştık. Ve paylaşmaya da devam ediyoruz. Somut adımlarla, kararlılıkla çalışmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Yine aynı kararlılık, aynı inanç ve aynı hedefle çıktığımız bu yolculuğun bir başka önemli durağındayız bugün. Bizim için ayrı bir anlam ve değer taşıyan girişimcilik dönüşüm kadın girişimcilerle yeniden başladı. Bu ilham verici ve güçlü kadınlarımızla bir araya gelmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
PROGRAM PLAKET TÖRENİYLE SON BULDU
Dönüşüm yolculuklarının Ankara'da başladıklarını aktaran Diker, bu süreçte yalnız olmadıklarını Valiler, sanayi ve ticaret odaları, milletvekilleri, Belediye başkanları, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve yerel destekçilerle birlikte yollarına devam ettiklerini belirtti.
Program konuşmacıların ardından plaket töreniyle son bulurken iş insanları ve kadın girişimcilerin toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
Ankara'da düzenlenen bu anlamlı buluşmada, kadın girişimcilerin hikayeleri ve projelerinin sonuçları katılımcılarla paylaşıldı. Program, yeni iş birliklerinin ve umut dolu projelerin habercisi olarak büyük bir ilgi gördü.