Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş batıkları, 2024 yılında yerli ve yabancı 6 bin dalgıca ev sahipliği yaptı. 110 yıllık batıklara dalış yapmak için gelen dalgıçlar, tarihe tanıklık etme fırsatı buldu. Gelibolu Sualtı Parkı, Çanakkale Savaşları’na ait batıkları ve sualtı zenginlikleriyle dalış tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

GELİBOLU SUALTI PARKI

Gelibolu Sualtı Parkı, 2018 yılından itibaren yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye ve dünya genelinde dalış severler için önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 2024 yılı boyunca yaklaşık 6 bin dalgıcın Gelibolu Sualtı Parkı’nı ziyaret ettiğini belirterek, parkın dünyanın en çok talep edilen dalış noktalarından biri olmayı hedeflediğini söyledi.

ÇANAKKALE’NİN DERİNLİKLERİNDE BİR YOLCULUK

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı, 4 yıl önce dalış turizmine açıldı ve dünya çapında bir ilgiyle karşılaştı. Seddülbahir açıklarında batırılan İngiliz Kraliyet Donanması’na ait ‘HMS Majestic’ gibi 14 savaş batığının bulunduğu alanda dalış yapmak, tarihe olan ilgiyi artırdı. 21 farklı dalış noktasının yer aldığı park, Çanakkale’nin derinliklerinde tarihin izlerini suyun altında keşfetmek isteyen dalgıçlar için ideal bir rota haline geldi.

GELİBOLU SUALTI PARKI DÜNYA ÇAPINDA İLGİ GÖRÜYOR

Kaşdemir, Gelibolu Sualtı Parkı’nın yalnızca bir dalış noktası değil, aynı zamanda dalışçılar için bir tarih yolculuğu sunduğunu belirterek, “Gelibolu Sualtı Parkı’na dalış yapanlar, sadece bir sportif faaliyet yapmakla kalmıyor, aynı zamanda geçmişin derinliklerine bir yolculuk yapıyor. Suyun altındaki batıklar, Çanakkale Savaşları’nın izlerini gün yüzüne çıkarıyor” dedi.

DALIŞÇILAR İÇİN EŞSİZ BİR DENEYİM

Çanakkale’nin Gelibolu Sualtı Parkı, tarihsel zenginlikleri ve görsel güzellikleriyle dalış meraklılarını cezbetmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı dalgıçları misafir etmeye hazırlanan park, kısa süre içinde dünyanın en çok tercih edilen dalış rotalarından biri olmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi