Soruşturma sürecinde, Kılıç’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde mal varlığında olağan dışı bir artış yaşandığı ve kendisi ile akrabalarının çok sayıda taşınmaz edindiğine dair şikayetlerin değerlendirildiği belirtildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen araştırmalarda, Kılıç’ın Ankara, Yalova, Tunceli, İstanbul ve Erzincan'da olmak üzere büyük bir kısmı veraset ve mahkeme kararıyla elde edilmiş 9 tapu kaydına sahip olduğu tespit edildi. Ayrıca, inşaat, medya ajansı, vakıf işletmeciliği, otelcilik, temizlik hizmetleri ve makine bakımı gibi sektörlerde faaliyet gösteren 3 şirketle bağlantısı olduğu belirlendi.
MAL VARLIĞINDA ARTIŞ TESPİT EDİLDİ
Hazırlanan bilirkişi raporunda, Kılıç’ın mal varlığına ilişkin sunması gereken 11 mal beyanı değişiklik bildirimini vermediği ve yapılan gelir-gider karşılaştırması sonucunda 5 milyon 155 bin 41 liralık gider fazlası olduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra, mal varlığında kaynağı net olarak açıklanamayan bir artış tespit edildiği de raporda yer aldı.
Kılıç’ın avukatı tarafından savcılığa sunulan dilekçede ise bilirkişi raporunda çeşitli hatalar bulunduğu ileri sürüldü. Aynı adreste yer alan taşınmazların mükerrer olarak gösterildiği, müvekkiline ait 6 taşınmaz olmasına rağmen fazladan taşınmaz edinmiş gibi yansıtıldığı ve şirket kayıtlarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
HAKSIZ MAL EDİNME SAYILABİLECEK GİDER FAZLASI OLUŞTUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, Kılıç’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde gelirine kıyasla açıklanması güç harcamalar yaptığı ve 1 milyon 138 bin 740 liralık haksız mal edinme sayılabilecek gider fazlası oluştuğu öne sürüldü.
Tüm bu tespitler doğrultusunda, Kılıç’ın “haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme” suçlamasıyla 3 ila 5 yıl arasında hapis ve 5 milyon ila 10 milyon lira arasında para cezasına çarptırılması talep edilen iddianame, asliye ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.