Köyde bulunan çeşme,konut, dükkan ve hastane gibi yapılar geç Osmanlı dönemi mimari özelliklerinden.
Köyün sokakları açık hava müzesi gibi olduğu için gezintiye çıkanların en çok ziyaret ettiği köylerden biri olarak yerini koruyor.
Köyde bulunan konut, dükkân, hastane ve çeşme gibi yapılar geç Osmanlı dönemi mimari özelliklerini yansıtıyor.
Köyün tarihsel geçmişinde mübadele sonucu yerleşen köylüler bulunuyordu. Sonradan köylüler tarafından terk edilmiş ve evleri satın alan kişiler aslına uygun olarak restore ediyor.
Taş evleri, dar sokakları, doğal güzelliği ve mimarisiyle büyük ilgi çeken köy ziyaretçiler tarafından görülmeye değer.
Rumca “Domatia” yani odalar anlamına gelen köy, zaman içinde Türkçe “Doğanbey” ismini almış.
Yemyeşil ağaçlar, rengarek çiçekler, bitkilerle süslü dar sokaklarında gezinirken geçmişin kalıntıları adımlamak görülmeye değer.
Köyde taş evlerin içerisinde eski bir çeşme, bir şapel ve kilise ile karşılaşıyorsunuz.
Doğanbey köyünde Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sınırları içinde yer alan yürüyüş parkurları, yürüyüş alanları, kuş çeşitliliği, gelişmiş florası ve endemik bitki türleriyle ekolojik turizm olarak adlandırılan turizme katkı sağlıyor.
Bölge hem doğa sporları için oldukça elverişli hem de Ziyaretçi Tanıtım Merkezi etkinlikleri kapsamında Olukdere Kanyonu’nda rehber öncülüğünde doğa yürüyüş turları organize ediliyor.
Ayrıca Doğanbey Köyün’nde dağ bisikleti sporu tutkunları için doğal stabilize ve engebesiz yollarıyla alternatif parkurlar da mevcut.
Tüm yapıları, tarihi geçmişiyle, doğal güzellikleriyle Doğanbey Köyü ziyaretçiler için alternatif uğrak yerlerinden biri olarak yerini koruyor.