İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İmamoğlu’nun lisans eğitimini tamamladığı İstanbul Üniversitesi'ne geçiş sürecine dair usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan soruşturma devam ederken, diploması incelenecek altı kişi hakkında ek işlem kararı verildi. Bu kişiler arasında gazeteci Özay Şendir’in de yer aldığı öğrenildi.

ŞENDİR: LİSTEDE BEN DE VARIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi gezilerine de katılmış isimlerden biri olan Şendir, konuyla ilgili açıklamayı köşe yazısında yaptı. İstanbul Üniversitesi’nin yatay geçişlerle ilgili hazırladığı listedeki detayları paylaşan Şendir, “Ek incelemeye tabi tutulan altı kişiden biri de benim” ifadelerini kullandı. Üniversite ya da savcılıktan henüz bir çağrı almadığını belirten Şendir, sürece dair açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

“1989’DA GEÇİŞ YAPTIM”

Şendir, İstanbul Üniversitesi’ne 1989 yılının Eylül ayında yatay geçiş yaptığını ifade ederek, üniversitenin belirttiği tarihin İngilizce İşletme’den Türkçe İşletme’ye geçiş için verilen dilekçenin karara bağlandığı gün olduğunu düşündüğünü aktardı. Yatay geçişle eşdeğer sayılan bu işlem nedeniyle detaylı bir incelemeye gerek duyulduğunu belirtti.

EYLEMLERE KATILDIĞINI BELİRTTİ

Özay Şendir, daha önce eğitim aldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde akademik sebeplerle yapılan bir açlık grevine ve eylemlere katıldığını, İstanbul’a geçtikten sonra da YÖK protestosuna dahil olduğunu belirtti. Bu eylemler sonrası Fakülte Sekreteri tarafından kaydının dondurulduğu ve bu nedenle bölüm değişikliği yaptığı bilgisini paylaştı.

ERDOĞAN’IN UÇAĞINDAKİ GAZETECİLERDEN BİRİYDİ

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazıda Şendir’in, 2022 yılında üç, 2023’te dört, 2024 yılında ise iki kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına bindiğini aktarmıştı.

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne geçiş süreciyle ilgili "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla bir süre önce soruşturma başlatmıştı. Savcılık, üniversiteden konuyla ilgili gerekli işlemlerin gecikmeden yapılmasını talep etmişti. Üniversite tarafından 18 Mart’ta yapılan duyuruda, İmamoğlu’nun da dahil olduğu 28 kişinin diplomalarının “yokluk” ve “açık hata” gerekçesiyle iptal edildiği kamuoyuna açıklanmıştı. Ayrıca 27 kişi ifade vermek üzere emniyete çağrılmıştı.

Kaynak: Sözcü