2016 yılında Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde Prof. Dr. Karatay’a başvuran Ceyhun Ülker, kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle daha önceki muayenelerde kendisine By-Pass önerilmişti. Şikayet dilekçesine göre Karatay, Ülker’in şeker hastası olduğunu ve yaşam tarzını değiştirmesi gerektiğini belirtti. Ülker’e ilaçlarını bırakmasını, bol tuz tüketmesini ve bazı vitamin iğneleri ile iyot takviyesi almasını tavsiye etti.

Ancak Ülker, 2016-2019 yılları arasında bu tedaviyi sürdürdükten sonra böbreklerinde ciddi bir hasar oluştu. Kreatinin seviyesi, tedavi başlangıcında 0,70 iken 4,6’ya yükseldi. Böbrek yetmezliği teşhisi konulan Ülker, böbrek nakli ameliyatı geçirdi. İlerleyen dönemde ise kanser tanısı aldı ve 2024 yılında yaşamını yitirdi.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ VE İDDİALAR

Ceyhun Ülker’in ailesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, "yanlış tedavi" nedeniyle Karatay ve Florence Nightingale Hastanesi hakkında dava açtı. Şikayet dilekçesinde, Ülker’in ağır engellilik durumuna neden olan tedavi sürecinin "aydınlatılmadan ve sonuçları hakkında bilgilendirilmeden" uygulandığı iddia edildi. Ayrıca, yüksek tuz tüketiminin ve sürekli kullanılan vitamin takviyelerinin böbreklere geri dönüşü olmayan zarar verdiği öne sürüldü.

ÜLKER'İN ENGEL ORANLARI İSE ŞU ŞEKİLDE RAPORLANDI

  • %70: Böbrek nakli nedeniyle nefroloji bölümü tarafından.
  • %30: Kardiyoloji bölümü tarafından.
  • %10: Yüksek tansiyon ve diyabet nedeniyle dahiliye bölümü tarafından.

YARGILAMA VE TALEP EDİLEN CEZALAR

Dilekçede Karatay’ın "meslek icrasının yasaklanması" ve "yaralama" ile "görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması talep edildi. Savcılık, re’sen tespit edilecek diğer suçlar için de kamu davası açılmasını istedi.

Hastane Sessiz

Florence Nightingale Hastanesi, konuyla ilgili yapılan açıklama taleplerine yanıt vermedi.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın, meslekten men talebiyle yargılandığı dava 9 Ocak’ta İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

Kaynak: Haber Merkezi