Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, toplumun satın alma özgürlüğünü kaybettiğini ve boykot sürecinin bir toplumsal tepki olduğunu ifade etti. Baş, bu konudaki açıklamalarında Türkiye’deki ekonomik durumu ve adalet sistemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

TOPLUMUN SATIN ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ YİTİRİLDİ

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, katıldığı bir programda boykot konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Baş, halkın satın alma özgürlüğünün giderek elinden alındığını vurguladı:
“Milletin satın alma özgürlüğünü elinden alanlar, millet 'Satın almıyorum' dediğinde bu sefer ayağa kalktılar ve 'Nasıl satın almıyorsun?' diyorlar. Toplum satın alma özgürlüğünü zaten yitirdi.”

EKONOMİK ZORLUKLAR VE BOYKOT HAKKI

Baş, Türkiye’deki ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, boykotun bir hak olduğunu ve toplumun gelir düzeyinin düşmesinin boykotu zorunlu hale getirdiğini belirtti:
“Yahu milletin parası yok ki harcasın! Yani yarın herkesi para harcamaya davet etsek zaten sadece yarın harcayabilir, ertesi gün yine mecburi bir boykotu yapmak zorunda kalacak.”

TRT’YE VE YERLİ MARKALARA ELEŞTİRİ

Baş, TRT’nin bazı sanatçıları dizilerden atmasını eleştirerek, boykotun yerli ve milli markalar üzerinden yapılan bir manipülasyon olduğunu savundu:

“Yerli ve milli markalara boykot yapıldığı iddiası dolaşıyor. Soframızdaki domatesin tohumunun, gübresinin yerli ve milli olup olmadığının tartışıldığı bir ortamda boykot ettiğiniz herhangi bir firmanın ne kadar yerli ve milli olduğundan bahsedebilirsiniz?”

HUKUKTA İKİ STANDARTLI YAKLAŞIM

Baş, Türkiye’deki hukuk sistemine dair önemli eleştirilerde bulundu ve iktidar yanlılarına uygulanan hukukun daha farklı işlediğini belirtti:

“Türkiye'de şu anda iki tane hukuk uygulanıyor; bir iktidar yanlılarının hukuku var, bir de muhaliflerin hukuku var. İktidar yanlılarına uygulanan hukuk, AİHM kararlarının fersah fersah üzerinde.”

ADALET SİSTEMİNE ELEŞTİRİLER

Baş, adalet sisteminin doğru işlemediğini ifade ederek, iktidar yanlıları için uygulanan hukuk ile muhalefet için uygulanan hukuk arasındaki çifte standarttan yakındı:
“Adil yargılanmadan kim bana bahsedebilir? Türkiye'de gerçek bir hukuk düzeninin hala hayatta olduğundan kim bahsedebilir?”

Hüseyin Baş, Türkiye’deki ekonomik ve hukuki durumu eleştirerek, toplumun karşılaştığı zorluklara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: ANKA