Evinde iki kez epilepsi nöbeti geçiren ve yoğun bakımda tedavi altına alınan 44 yaşındaki erkek hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Sağlık Bakanlığı koordinasyonuyla yapılan yazışmalar sonucunda, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nden gelen ekip tarafından hastanın böbrekleri başarıyla çıkarıldı.

"ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIYOR"

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, böbreklerden birinin Dicle Üniversitesi’ne, diğerinin ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek bekleyen hastalara nakledileceğini belirtti. Yılmaz, şunları söyledi:
"Organ bağışı, hayat kurtaran bir eylemdir. Organlarımız, bağışlanmadığı sürece toprak oluyor. Beyin ölümü gerçekleşen bu hastanın yakınları, gösterdikleri duyarlı davranışla insanlığa büyük bir katkıda bulunmuştur. Ülkemizde organ bağışı oranlarının artırılması gerektiğini düşünüyoruz."

İLK ORGAN NAKLİ OPERASYONU

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı, hastanenin ilk kez bir organ nakline vesile olduğunu belirterek bağış yapan aileye teşekkür etti:
"Organ bağışı, organ yetmezliği yaşayan insanların hayatını kurtarmanın en etkili yoludur. Bugün burada bir vatandaşımızın iki böbreğini başka vatandaşlara umut olabilmesi için çalıştık. Bu bağış, insanlığın dayanışma ruhunun bir ifadesidir. Daha önce hastanemizde 10-15 beyin ölümü tanısı koyduk, ancak ilk kez organ nakline vesile olduk."

Kaynak: HABER MERKEZİ