Bartın Üniversitesi (BARÜ), öğrenci, akademik ve idari personelin farklı kültürlerle etkileşimde bulunarak uluslararası düzeyde yetkinlik kazanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, BARÜ’nün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen Erasmus Dış Politika Fonlarıyla Desteklenen Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171-HED) programına başvuru süreci tamamlandı.
265 BİN EURO HİBE ALDI
Bartın Üniversitesi (BARÜ), 2022 yılında 6 ülke ile başlattığı iş birliği sürecine 2023 yılında 11 ülke ve 2024 yılında 6 ülke daha ekleyerek uluslararası ilişkilerini genişletti. 2025 yılı için ise 16 ülkeden 22 üniversiteyle ortaklık başvurusunu Türkiye Ulusal Ajansına sundu. 2022 yılından itibaren yaklaşık 265 bin euro hibe alan BARÜ, Erasmus KA171 programı kapsamında sağladığı finansal desteği bu yılki başvurusu ile artırmayı hedefliyor.
"ÖĞRENCİ, AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ"
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Uluslararasılaşmanın eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği daha da yukarı taşıdığı bilinci ile tüm bileşenlerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her geçen gün ikili iş birliği içerisinde bulunduğumuz ülke ve üniversite sayısını artırarak öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliği kapsamını genişletiyoruz. Ülkemizin nitelikli temsiline katkı sağladığımız bu süreçte, kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimi artırarak araştırma ve bilgiyi paylaşma yönünde gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörü'müz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ile birlikte tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Uluslararası projelerdeki iş birliği stratejileri dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı'mız Sayın İlker Astarcı’ya, bu süreçteki kıymetli destekleri için YÖK Başkanı'mız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.