Aslen Adanalı ve namı diğer "Dayı" olan Şahin usta, henüz ortaokul ikinci sınıftayken okul çantasını bir kenara bırakıp babasının yanına, mutfağa geçtiğini anlatıyor:
“Kalemi defteri bıraktım, elime bıçak aldım. Çıraklıkla başladım ama hiçbir gün bu yoldan pişman olmadım. Çünkü o ocak başında hayatı öğrendim.”

“USTALIK KOLAY KAZANILMIYOR”

Yıllar boyunca , kebabın  lezzetini, eti temizlemenin ve pişirmenin inceliklerini, müşterinin yüzündeki memnuniyeti izleyerek ve öğrenerek büyüyen Şahin Ceyran, “Bazen 16 saat ayakta kalırsın ama biri ‘eline sağlık usta’ dedi mi, yorgunluğunu unutturur,” diyor.
Bugün 30 yıllık ustalıkla hem işinin başında hem de işinin kalbinde. “Mutfakta ter dökmeden zirveye çıkılmaz” diye de ekliyor.

“DAYI’NIN YERİ DEDİK, AİLE GİBİ OLDUK”

Ankara’da iki şubeye sahip olan Dayı’nın Yeri, ismiyle de ruhuyla da sıcacık bir aile havası taşıyor. “Dayı deyince bizde güven gelir, samimiyet gelir. İsmimizi de böyle koyduk, insanlar kendini evinde gibi hissetsin istedik,” diyen Şahin Usta, iş yerini yalnızca bir kebapçı değil, “gönül sofrası” olarak tanımlıyor.

“60 KİŞİLİK KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Şahin Ceyran’ın iş yeri bugün 60 kişiye istihdam sağlıyor. “Onlar sadece çalışan değil, her biri bu yola birlikte yürüdüğüm insanlar. Hepimiz aynı tencerenin buharındayız. Başarımızın sırrı da bu zaten,” diyerek, emeğin gücüne dikkat çekiyor.

“GENÇLERE TAVSİYEM: SABIR, SAYGI, SEVMEK”

Evli ve iki çocuk babası olan Şahin Ceyran'dan, bugünün gençlerine kısa ama altın değerinde bir tavsiye de geliyor:
“Bu işte sabır çok önemli. Saygıyı ve sevgiyi de hiç elden bırakmayacaksın. Ama en önemlisi, ne yaparsan yap, severek yapacaksın.”

Muhabir: Filiz Şan