AFAD Başkanı Memiş, Hatay’dan Şam’a 5-6 saatlik bir yolculuğun ardından 43 araç ve 121 personelle Sednaya Hapishanesi’ne ulaştıklarını belirtti. Yerel otoritelerin talebi ve Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nin desteğiyle başlatılan çalışmalarda, son teknoloji ekipmanların kullanılacağını ifade etti. Memiş, “Burada duvar arkası görüntüleme cihazı, yer radarı, 4 köpekli arama timi ve sismik akustik dinleme cihazlarıyla birlikte çalışacağız. Burası, Esad rejiminin insanlık dışı muamelesine sahne olmuş bir alan. Kriminal bir alan olduğunu ve delil niteliği taşıyan unsurlar barındırdığını biliyoruz. Çalışmalarımızı bu hassasiyeti gözeterek yapacağız” dedi.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sednaya Hapishanesi’nde gerçekleştirdikleri keşif gezisinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memiş, AFAD’ın dünyanın her yerinde zor zamanlarda yardım sağladığını belirtti. “Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. Komşumuzdaki sorunlara duyarsız kalamayız. Suriye’nin geleceği için umutluyuz ve bu çalışmalarda Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma içinde hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH OLUMLU NETİCELER ELDE EDERİZ”

AFAD Başkanı, bölgede iletişim imkanlarının kısıtlı olduğunu, bu nedenle Ankara ile uydu telefonu üzerinden iletişim sağladıklarını belirtti. Büyük bir alanda çalıştıklarını ve alanın tamamını inceleyerek sonuç almaya çalışacaklarını dile getiren Memiş, “İnşallah çalışmalarımızdan olumlu bir netice alırız. Burada bulunmamız, hem insani bir gereklilik hem de Anadolu irfanının bir yansımasıdır” dedi.

Sednaya Hapishanesi’nde başlatılan çalışmalar, hem bölgedeki kayıp kişilere ulaşmayı hem de uluslararası kamuoyuna buradaki insanlık dramını hatırlatmayı amaçlıyor. 

Kaynak: iha