35 yaşındaki 3 çocuk annesi Serpil Kartal, 2 yıldır boşanma sürecinde olduğu eşi tarafından sokak ortasında vurularak öldürüldü. Kartal için 16 Ağustos Cuma akşamı Arnavutköy’de eylem gerçekleştirildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından gerçekleştirilen eylemde “6284 uygulansaydı Serpil yaşıyor olacaktı” konusuna dikkat çekildi.

TV Nota’nın ulaştığı bilgilere göre;

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim eyleme katılanlara şöyle seslendi:

Boğa Burcu En Çok Neye Üzülür, Duygusal Mıdır? Boğa Burcu En Çok Neye Üzülür, Duygusal Mıdır?

“Arnavutköy halkı, hepimizin çok temel bir hakkı var öyle değil mi? Nefes alma hakkı, yaşama hakkı, eşit yaşama hakkı. Anayasanın 10. maddesinde eşit olduğumuz yazar. Devlet kadın-erkek eşitliğini sağlamakla sorumludur. Peki biz bugün neden Arnavutköy meydanında bir araya geldik? Pankartımızda ‘6284 Uygulansaydı Serpil Yaşıyor Olacaktı’’ yazıyor. Biz bu eyleme hazırlanırken 3 kadın daha boşanmak istedikleri erkekler tarafından öldürüldü. Kadın cinayetleri durdurulabilir, 6284 etkin uygulansa kadınlar yaşayabilir, o yüzden pankartımıza bunu yazdık.”

"KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ"

Ataselim, 6284 sayılı yasanın önemine dikkat çekerken “6284’ü duymayan kalmasın. 6284 bizi koruyan yasanın adı, aile içi şiddetin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin bir kanun. Bu kanun kapsamında Serpil de şiddet gördüğünde korunmuş, sığınağa yerleştirilmiş. Peki sonra ne olmuş? Neden uygulansaydı Serpil yaşayacaktı diyoruz? Çünkü takibi yapılmamış. Şiddet izlenebilir, kadınlar şiddetten uzak bir hayat sürebilir. Demek ki bunların hiçbiri yapılmamış. Serpil göz göre göre öldürülen kadınlardan sadece biri, artık son olsun istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz: 6284’ü etkin uygulayın ki kadınlar yaşasın diyoruz. Başka Serpiller olmasın diye mücadeleye devam edeceğiz. Sizleri de bu mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz. 6284’ü mutlaka uygulatacağız, kadınlar eşit özgür yaşayacak. Kadın cinayetlerini durduracağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gizem Çoban